Eesti lipp kutsub täna sünnipäeva tähistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärnus algavad Eesti lipu 125. aastapäevale pühendatud üritused täna jumalateenistusega Eliisabeti kirikus ja kulmineeruvad võimsa rongkäiguga Rüütli tänavalt ranna kõlakotta, kus algab kontsert-etendus.


Täna kell 17 algab Eliisabeti kirikus jumalateenistus, kus jutlust peab õpetaja Enn Auksmann ning esineb koguduse laulukoor Eliise.

Enne on võimalik oma silmaga näha ajaloouurija Helmut Aasamäele kuuluvat Eesti lippu, mis lehvis 1918. aasta 23. veebruari õhtul Endla teatri rõdul, kui loeti ette Eesti iseseisvuse manifest.

Kell 17.45 rivistub 125 lipukandjat Pärnu noorte puhkpilliorkestri saatel Rüütli platsil, kus algab pidulik kava maa- ja linnavalitsuse esindajate ning Euroopa Parlamendi liikme Tunne Kelami sõnavõttudega. Esinevad Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor ning Pärnu Kunstide maja noorte meeste koor. Autasustatakse esseekonkursi "Eesti lipp 125" edukamaid.

Rongkäik läbi Rüütli, Pühavaimu ja Supeluse tänava kõlakotta algab kell 18.30. Kõigil huvilistel on võimalik saada osa kontserdist, kus esinevad akordionistid, rahvatantsijad ja koorid. Külalisesinejatena astub üles Põltsamaa väärikate kogu.

Kogu kontserti seob Meelis Sarve lavastatud dramatiseering "Meie lipu lugu", mis esinemiste vahepalaks pakub meenutusi ja katkeid lipu ajaloost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles