Paikuse politseikooli lõpetanutest puudub töö üheksale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse politseikooli kadetid.
Paikuse politseikooli kadetid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Paikusel politseikooli sel kevadel lõpetanud 58 vastsest korrakaitsjast ei saa üheksa kohe tööd; politseipeadirektor Raivo Küüt kinnitas, et kindlasti saavad nad tööle juba lähiajal.


Kui veel eelmise nädala alguses oli karta, et 58 lõpetanust ligi 20 jääb töökohata, siis nädala lõpul oli neid, keda ükski politseiasutus ahenenud rahaliste võimaluste tõttu tööle võtta ei saanud, ainult üheksa, vahendasid ERRi raadiouudised.

"Kindlasti saavad nad oma töökoha lähikuudel, sest aastas on ikkagi 365 päeva ja praegu on järele jäänud pool aastat, ja politseipensionile, politsei väljateenitud pensionile on lahkumas alati ka väärikas põlvkond ja see vajab alati vahetust," ütles politseipeadirektor Raivo Küüt.

"Praegu võtame politseisse tööle ainult politsei eriharidusega inimesi ja seetõttu ei pea ükski tänane lõpetaja kartma, et ta politseitööd ei saa," lisas ta.

Kristina Rannamees on üks neist, kellel praeguse seisuga töökoht politseis puudub. Väga traagiliselt neiu seda ei võta. "Muidugi on kahju, ma olen kogu aeg lootnud, et saan politseis töötada, aga eks ma ootan natukene, küll ma saan tööle ka," sõnas ta.

Politseikolledži direktor Aivar Toompere sõnul on olukord, kus lõpetajale politseis tööd pakkuda pole, edaspidi välistatud, sest juba eelmisest aastast võeti kadette vähem vastu.

"Eelmine vastuvõtt oligi juba täpselt prognoositud. Politseiamet andis meile arvu ette, kui palju nad tahavad saada aastal 2010 noori politseinikke oma ridadesse juurde ja järgmine aasta me kindlustame selle arvu neile. Nüüd on jah, nii nagu tavapärastes koolides, et õppetöö algab septembris ja üks vastuvõtt aastas," rääkis Toompere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles