Politsei aitas Saksamaa skautidel öömaja leida

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Politseipatrull märkas Pärnu kesklinnas ööbivat noorteseltskonda, nendeks osutusid reisiplaanides eksinud skaudid Saksamaalt.

Teisipäeva õhtul seadsid Pärnu bussijaama lähedale parki end ööbima Saksamaalt Eestisse matkama tulnud kaheksa skauti, kes teadsid, et kolmapäeva hommikul väljub nende buss Riia poole. Kuna linnaruumis ööbimine on ohtlik, toimetas telkivaid skaute märganud politseipatrull noored matkasellid Pärnumaa skautide liikumist koordineeriva Tarmo Oidekivi abiga ohutumasse ööbimiskohta.

Kolmapäeva hommikul aitasid politseiametnikud noored sakslased bussijaama, kust pidi väljuma nende buss Riiga. Sama päeva ennelõunal anti politseile teada, et väsinud ilmega noorukite seltskond on Pärnu rannas. Kohale läinud piirkonnakonstaablid leidsid eest needsamad skaudid. Väsinud ja külmetavad matkajad toimetati politseijaoskonda varju alla. Selgus, et noored matkahuvilised olid siiski eksinud oma bussiajaga ja nende reis väljub järgmise päeva hommikul.

Skautidele veel üheks ööks turvalise ööbimiskoha leidmiseks kaasati Pärnumaa ohvriabi töötaja Kaisa Üprus-Tali, kella abiga saadi kokkuleppele, et noortele pakub teiseks ööks peavarju Pärnumaal noortega tegelev Asso Kommer.

Täna hommikul aitasid politseiametnikud noorukid taas bussijaama ja kell 8.50 lahkusid Saksamaa skaudid bussiga Riia poole.

Pärnu konstaablijaoskonna juhi Anna-Kristiina Läti sõnutsi on see positiivne näide inimeste hoolivusest:

„Meil on hea meel, et on inimesi, kes märkavad ja hoolivad, annavad teada, et keegi võib abi vajada. Oleme tänulikud neilegi, kes keerukas situatsioonis abikäe ulatavad. Pärnu politseijaoskonna nimel tunnustan ja avaldan tänu Tarmo Oidekivile, Asso Kommerile ja Kaisa Üprus-Talile kiire tegutsemise ja tõhusa koostöö eest,“ jätkus Lätil abistajatele tänusõnu.

Kaheksa Saksamaa skauti olid Eestis viibinud juba kaks nädalat ja liikusid jalgsi. Seejuures planeerisid nad oma ööbimisi vabas õhus. Skautide rühma juhtis 17aastane noormees ja rühma kõige noorem liige oli 11aastane. Rühma juhtinud noormehel oli olemas kõikide tema vastutusel matkavate laste vanemate allkirjastatud luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles