Sindi ja Sauga vald saavad uue veevärgi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindis ja Sauga vallas hakatakse projekteerima uut vee- ja kanalisatsioonisüsteemi.
Sindis ja Sauga vallas hakatakse projekteerima uut vee- ja kanalisatsioonisüsteemi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sindi ligi 800 ja Sauga valla 550 kinnistut saavad võimaluse liituda ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga.


Trassid projekteerib projekteerimisfirma Sweco Projekt. Projekteerimine lõpetatakse 2010. aasta alguses, seejärel korraldatakse ehitushange.



Sweco Projekti keskkonnadivisjoni rajatiste osakonna juhataja Enn Raa sõnul koostatakse Sindi linnale projektid 11 kilomeetri pikkuse Sindi–Pärnu reovee survetorustiku rekonstrueerimiseks ja 18 kilomeetri veetorustiku ning niisama pika kanalisatsioonitorustiku ehitamiseks koos vajalike pumplatega.



Projektiga haaratav pindala on 160 hektarit. "Projektis loome võimaluse ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liitumiseks 790 kinnistule," ütleb Enn Raa.



Sauga valla Tammiste külla projekteeritakse 11,5 kilomeetrit vee- ja niisama palju kanalisatsioonitorustikku ning üheksa väikest reoveepumplat, liitumispunkte tuleb kokku 550. Projekteerimistööde maksumus on 2,9 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks.



Sindi abilinnapea Rein Ariko sõnutsi elab Sindis 4300 inimest, kellest enam kui pooltel on ligipääs ühisveevärgile ja kanalisatsioonile. „Veeprojekti lõppedes, kui võrgud on välja ehitatud, laieneb liitumisvõimalus 95 protsendile," märkis ta.



Projekte "Sindi linna ühisveevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemi kaasajastamine” ja „Sauga valla Tammiste küla ühisveevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemi rajamine” rahastatakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist. Tellijad on Sindi Vesi ja Sauga Varahaldus. Projekti lõpp on planeeritud 2011. aastasse.



Sindi linna veeprojekti eeldatav kogumaksumus on 156 miljonit krooni, millest Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi abi moodustab 123 miljonit krooni. Ülejäänu moodustab omakapital. Sindi linn on saanud keskkonnainvesteeringute keskuselt positiivse rahastamisotsuse. Tammiste osa maksumus on taotluse järgi 61 miljonit krooni. Lõplikud hinnad selguvad pärast ehitushangete läbiviimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles