Politsei rõhub jaanipühade ajal liiklusjärelevalvele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Politsei võtab jaanipühade ajal tugevdatud kontrolli alla liikluses toimuva ja paneb kõikidele autojuhtidele südamele, et rooli ei tohi istuda alkoholijoobes.


Politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu sõnade järgi on politseil ajal, kui enamik eestimaalasi pühi peab, pingelised tööpäevad. "Eesmärk on tagada avalik kord, et kõigil oleks turvaline jaanipühi veeta," ütles Sirelpuu.



Tema sõnul pöörab politsei eriti suurt rõhku liikluses toimuvale ja eesmärk on tagada olukord, kus võimalikult vähe inimesi istuks purjuspäi autorooli. "Et pühad mööduksid rahulikult ja rõõmsalt, tasub meeles pidada, et liigne kiirustamine ja purjuspäi autojuhtimine on rangelt keelatud. Samuti ei tohi pärast pidutsemist väsinud olekus autorooli istuda," manitses Sirelpuu.



Politsei soovitab oma lähedastel ja tuttavatel pilku peal hoida, et neid vajadusel korrale kutsuda.



Politsei tabas möödunud aastal jaanipühade ja sellele eelnenud nädalavahetuse ajal Eestis 251 alkoholijoobes juhti. Politseiameti andmetel jäi korravalvuritele vahele üks narkojoobes sõidukijuht.



Inimvigastustega liiklusõnnetusi juhtus mullu jaanipühade ajal joobes juhtide süül seitse. Politseiamet arvestas pühadeaja sisse vahemiku 20.-24. juunini.



Tunamullu jäi jaanipühade ajal alkoholijoobes roolikeerajaid politseile vahele mõnevõrra vähem - 221. Kuid 2007. aastal oli pühade aeg tunduvalt lühem kui mullu, sest 2007. aastal langesid 23. ja 24. juuni laupäevale ja pühapäevale.



Mullu hukkus jaanipühade ajal kolm, 2007. aastal kaotas sel ajavahemikul elu seitse inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles