Suvehooajaga koos avati ajaloolised rannapaviljonid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnat esindas Pärnus Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra.
Tallinnat esindas Pärnus Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal tõmmati Pärnu rannahoone lipumasti traditsiooniliselt suvepealinna lipp ning avati pidulikult ettevõtja Rein Kilgi eestvedamisel Olev Siinmaa projekti järgi ehitatud ajalooline rannapaviljon.


Liputseremoonial osalesid Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja Tallinna Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra. Möödunud nädalal ütles Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria-Murakas Ollo, et tiitli üleandmisele tuleb Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kuid eile teatati, et teda asendab hoopis Vakra.



„Linnapea valmistab ette jaanitoimetusi, niidab muru või midagi,“ vastas Vakra naljatledes küsimusele, kuhu pärispealinna meer jäi. „Minu teada pole Tallinna linnapea kordagi kinnitanud, et ta Pärnusse tuleb, kuigi talle saadeti kutse.“



Suvelipu heiskamisele järgnes Rannahoone promenaadipoolsesse otsa rajatud ajalooliste rannapaviljonide avamine, mis on viimaste aastate jooksul suurim Pärnu randa tehtud investeering. „Maksumus jäi alla kümne miljoni krooni,“ ütles projekti rahastanud ettevõtja Rein Kilk. „Olen püüdnud ka praegusel keerulisel ajal mitte halada vaid edasi tegutseda.“



Ehkki esmalt oli rannapaviljon plaanis rajada kaasaegsema projekti järgi, mille maksumus oleks olnud kümneid kordi suurem, on Kilgil tagant järele hea meel, et linn veenis teda just ajaloolist lahendust kasutama.



Kell 17 jätkusid pidustused Ammende villa aias, kus Vakra andis pidulikult üle suvepealinna tiitli ning esines Pärnu linnaorkester Jüri Alperteni dirigeerimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles