Linnapea tuleb külla tasuta

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna õhtul STV kaablivõrgu klientideni jõudev "Pärnu pooltund" on juba enne eetrisseminekut pälvinud kohalike opositsioonipoliitikute pahameele.


Pärnu sotsiaaldemokraadid on teatanud, et nemad taunivad linnavalitsuse otsust osta telekanalilt STV saadet "Pärnu pooltund", kus oma rubriigi "Linnapea läheb külla" saab Pärnu keskerakondlasest linnapea Mart Viisitamm.



"Saate tellimise vajadus on ebaselge ja arusaamatu," märkis Pärnu sotside esimees Epp Klooster. Tema ja ülejäänud sotsiaaldemokraatide seisukoht on, et saatele kuluvat raha olnuks targem kasutada inimeste toimetuleku parandamiseks või näiteks Pillerpalli lasteaia akende-uste soojapidavaks muutmiseks.



Ent kui uskuda STV Pärnu juhi Raivo Kivikase juttu, ei saaks saatele kulutatava raha eest lasteaia aknaid ja uksi oluliselt hermeetilisemaks. Nimelt toodetakse Kivikase väitel igal esmaspäeval kell 21.30 üle Eesti levivat saadet tasuta.



Raivo Kivikase selgitusel teeb tema operaatoritööd, filmitud materjali monteerib poeg Ricardo Kivikas ja kanalit võivad nad kokkuleppel STV juhatusega tasuta kasutada.



Isegi saate toimetaja ning juht, põhikohaga Raadio Pärnus töötav Hele-Kai Valtenberg ei saa enda kinnitusel teletöö eest palka. Töötasu üle hakatakse tema andmeil läbi rääkima pärast seda, kui esimene saade on eetris olnud. "Nii palju, kui mina tean, on ikkagi Pärnu oma ettevõtted need, mis võimaluste piires aitavad saate eetrisse. Kes ja kui palju, seda ma ei tea," nentis Valtenberg.



Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo kinnitusel valmib saade STV initsiatiivil ja linn selle eest ei maksa. Linnavalitsuse roll piirdub Murakas-Ollo sõnutsi info andmisega nii Pärnu kultuuriürituste kui muude sündmuste kohta.



Materjalist teeb valiku Valtenberg, väitis Murakas-Ollo, lükates ümber kahtlused, et "Pärnu pooltund" on linnavalitsuse või Keskerakonna valimiseelne reklaamsaade.



IRLi Pärnumaa piirkonna arendusjuhil Raul Sarandil on raske uskuda, et saadet tehakse tasuta ja poliitilise tagamõtteta. Ta avaldas kahtlust, et isegi juhul, kui raha ei tule Pärnu linnavalitsusest, võivad STV-l olla sõlmitud kokkulepped näiteks Edgar Savisaare juhitud Tallinna linnavalitsusega.



"Enne valimisi tehtavad sellised linnapea pooltunnid ei ole päris õiged asjad," lausus tasuta lõunatesse skeptiliselt suhtuv Sarandi. "Maksumaksjana taome kõik kinni nagunii."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles