Video: murukatusega loodusmaja avab peagi uksed

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murukatusega keskkonnahariduskeskus avab uksed septembri alguses.
Murukatusega keskkonnahariduskeskus avab uksed septembri alguses. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus on valmimas unikaalse väljanägemisega keskkonnahariduskeskus, kus leiab koha senine Pärnu loodus- ja tehnikamaja ning hakkavad toimuma üldhariduskoolide loodusõpetuse tunnid.

Igati põneva murukatusega hoone on projekteerinud arhitektuuribüroo Salto arhitektid Maarja Kask, Karli Luik ja Ralf Lõoke, hoone tellija on Pärnumaa Omavalitsuste Liit, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Algselt tahtsime teha suurema, hinnad läksid nii kalliks, et sai kärbitud kolmas korrus väiksemaks ja mahud väiksemaks, et siis nii omavalitsuste kui ka linna tugi kataks Euroopa Liidu kaasfinantseerimist," rääkis Pärnumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Eeri Tammik.

Mis on majas kõige tähelepanuväärsem, seda on Tammiku hinnangul raske esile tuua, sest kogu arhitektuur, nii planetaarium, õppeklassid, näitusepinnad, on huvitavalt, keskkonnasõbralikult ja harivalt lahendatud.

Keskkonnahariduskeskus avatakse 5. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles