Pärnu kaubanduskeskuse töötajaid küpsetab põrgukuumus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkise kliimaseadmega Port Artur 1 kaubanduskeskuses tõuseb temperatuur õhtuks 35 kraadini ja üle selle.
Katkise kliimaseadmega Port Artur 1 kaubanduskeskuses tõuseb temperatuur õhtuks 35 kraadini ja üle selle. Foto: Ants Liigus

Külmamasinate rikke tõttu on Pärnus Port Artur 1 kaubakeskuses temperatuur tõusnud nii kõrgele, et poodidesse satub vaid mõni üksik klient ja kaupluste töötajad üritasid abi otsida tarbija- ja tervisekaitsest.


“Kõrge temperatuur on tingitud sellest, et üks kahest külmamasinast lakkas töötamast. Maja sooja õhku jahutavad praegu vaid üks külmamasin ja välisõhu baasil töötav ventilatsioonisüsteem,” selgitas kaubanduskeskuse turundusjuht Tair Anton olukorda väljasaadetud pressiteates.



Raadio Pärnule ütles Anton täna, et keskuse kolmandal korrusel on 28 soojakraadi. Port Arturis tegutseva Küünemaailma müügijuht Heli Rand väitis aga raadiole, et tegelikult on kaubanduskeskuses tunduvalt soojem, esimesel korrusel olevat õhtuti 35- 36 kraadi sooja ning teisel ja kolmandal korrusel on veel kuumem.



Kaupluse Sulemees juhataja Ülle Ipsberg kinnitas Ranna sõnu. “Töötajad peavad hommikul kopsud värsket õhku täis tõmbama ja sellest peab neile õhtuni jätkuma,” kirjeldas ta Raadio Pärnule.



Turundusjuht ei osanud öelda, millal täpselt uus külmamasin tööle saadakse. “Tegemist on mahuka protsessiga, kus vastavate tehniliste seadmete saamine ja kogu süsteemi väljaehitamine võtab omajagu aega,” rääkis Anton.



Ranna sõnul lakkas kliimaseade töötamast juba kolm nädalat tagasi. Rentnikud ei mõista, kuidas kliimaseadme remont tänapäeval nii kaua aega võtab.



Rand rääkis Raadio Pärnule, et kaubanduskeskuses käivad vaid üksikud inimesed, kuid müüjad peavad põrgukuumuses kaupluse uksed lahti hoidma. Kui rentnikud olid turundusjuhilt küsinud, kas nad võivad kaupluse varem sulgeda, kuulnud nad vastuseks, et vanasti polnud mingeid kliimaseadmeid.



Tarbija- ja tervisekaitse poole pöördunud Rand neilt abi ei saanud. Üks ametkond soovitas tal rendileandja poole pöörduda ja teine teatas, et seadusandlus asutuste temperatuuri ei reguleeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles