Rannakülaliste rekord oli juunis Pärnu käes

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Juunikuu rannakülaliste rekord on Pärnu käes, kuu suurim külastajate arv – 12 000 inimest – loendati 30. juunil just suvepealinna rannas.


Pirita ranna juunikuu külastusrekord tehti 29. päeval, kui rannas oli 8000 inimest. Stroomi rannas loendasid G4S rannavalvurid aga kuu rekordi – 5600 inimest – 24. päeval.



Rahvarohkeimas Pärnu rannas oli üle Eesti 14 rannas suvitajate turvalisust tagaval G4S Rannavalvel tarvis juunikuus ka kõige sagedamini rannalistele esmaabi anda, andis teada AS G4S Eesti kommunikatsioonidirektor Andres Lember.  



Kui G4Si Rannavalve töötajad osutasid esmaabi kõigis randades kokku juunis 103 korral, oli 56 juhtumit seotud Pärnu rannaga. Valdavalt tuli Lemberi ütlust mööda abi anda lõike- ja torkehaavade ning marrastuste puhul.



G4S Rannavalve lahendas juunis Pärnus 49 avaliku ja heakorra rikkumist, kõigis randades kokku aga tegeles 1316 juhtumiga. Enamik randades lahendatud korrarikkumistest oli seotud keelatud klaastaara kasutamisega. Nii ka Pärnus: 49 rikkumisest 34 korral oli põhjuseks randa kaasa võetud klaastaara.



“Inimesed ei kipu aru saama, et klaas võib väga kergesti näppude vahelt maha pudeneda ja katki minna,” ütles Lember, kelle sõnutsi on enim õnnetusi rannas põhjustanud just klaasikillud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles