YIT Ehitus hakkab sügisel Pärnu Rannaparki uuendama

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannapark.
Pärnu Rannapark. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavalitsus valis Rannapargi rekonstrueerijaks ja tööõpetusmaja ehitajaks YIT Ehituse, mõlemad tööd algavad sügisel ning lõpevad hansapäevadeks ja kooliaasta alguseks.


Tammsaare puiestee, Supeluse tänava, Ranna puiestee ja Lehe tänava vahelise Rannapargi osa rekonstrueerimiseks oli linnavalitsus eelarvesse planeerinud 25 miljonit krooni. Riigihankel osales seitse firmat, kellest kvalifitseerus kuus. YIT Ehituse võiduhind oli 16 671 228 krooni, millele lisandub käibemaks.



Rannapark peab saama uuendatud järgmise aasta rahvusvahelisteks hansapäevadeks, konkreetne valmimistähtaeg on 17. juuni 2010. “Selle tähtaja tagamiseks olid hankesse päris jõhkrad trahvid sisse kirjutatud,” ütles majandusosakonna juhataja Mait Talvoja.



Talvoja andmetel maksab kõige rohkem ehk ligi kuus miljonit krooni pargi ja kõnniteede valgustamine. “Promenaadil on ka ilusad valgustid, aga me ei jõua neid remontida,” avaldas Talvoja kahetsust, et pärnakad ilusaid asju hoida ei suuda. Näiteks Vana-Pärnu mänguväljaku parandamiseks on sel aastal juba 50 000 krooni kulunud.



Peale valgustuse rajatakse Rannapargis mitmesuguse kattega (puit, kiviparkett, sõelmed, asfalt) teid ja platse ning pannakse pinke, prügikaste ja muud pargiinventari. Linnaaednik Kristiina Kupper on varem Pärnu Postimehele öelnud, et ühtegi puud pargi rekonstrueerimise käigus maha ei võeta. “Saab üks ilus asi olema,” lubas Talvoja.



Tehnika- ja tööõpetusmaja ehituse riigihankel osales 13 pakkujat, kellest oli taas parim YIT Ehitus 10 567 803 krooniga, millele lisandub käibemaks. “Järgmine pakkumine oli paar miljonit, Rannapargil neli-viis miljonit kallim. Kõige kallim pakkumine oli tööõpetusmajal 22 ja Rannapargil 38 miljonit,” rääkis Talvoja.



Tööõpetusmaja ehitamiseks planeeris linnavalitsus 22 miljonit krooni, millest ligi kolm miljonit oli sisustus. “Ehitushinnad on tunduvalt langenud, aga samamoodi langeb tulumaksu laekumine,” kommenteeris abilinnapea Peeter Saunpere.


Tööõpetusmaja valmimise tähtaeg on 1. september 2010. Sellegi ehitus algab septembris.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles