Kahes Pärnumaa lasteaias valmis liiklusõppeväljak

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti ja Eesti Statoili koostöös valminud liiklusõppeväljak.
Maanteeameti ja Eesti Statoili koostöös valminud liiklusõppeväljak. Foto: Statoil

Juuli alguseks valmisid maanteeameti ja Eesti Statoili koostöös kümne Eesti lasteaia juurde põnevad liiklusõppeväljakud. Pärnus sai liiklusõppeväljaku Tammsaare lasteaed ja Pärnumaal Häädemeeste lastead Naerukajakas.


Eesti Statoili kontseptsioonijuhi Kai Realo sõnul laekus möödunud aastal algatatud heategevusprojektile taotlusi enam kui sajalt Eesti lasteaialt. „Konkursil välja valitud kümnes lasteaias on nüüdseks uued ja säravad väljakud laste rõõmuks valmis saanud,“ ütles Realo ja lisas, et lähtuvalt lasteaedade suurest huvist liiklusväljakute vastu on Statoil võtnud kavva projektiga järgmistel aastatel jätkata, et üha enam lapsi mängu kaudu ohutult liiklema saaksid õppida.

Juba maikuus toimunud õppepäeval tutvusid lasteaedade töötajad, kuidas õpetada oma uutel liiklusväljakutel lõbusate liikumismängudega lastele liikluse aabitsatõdesid ohutus ja turvalises keskkonnas.

Kõik lasteaiad, kuhu liiklusõppeväljakud rajati, jäid teostusega väga rahule ning kavatsevad väljakud aktiivselt kasutusse võtta. Pärnu Tammsaare lasteaia juhataja asetäitja Aili Laagi sõnul lisab liikumisrada peale sihipärase eesmärgi lasteaia õuealale atraktiivsust, mõjudes hallil kivisillutisel värvilise ja erksana.

„Liikumisrajal on alustatud lastele üksteise arvestamise õpetamist liiklejana ning pärast suvepuhkusi on lasteaed planeerinud mitu üritust, et tutvustada liikumisraja võimalusi õpetajatele, lastevanematele ja teistele Pärnu linna lasteaedadele,“ ütles Laak.

Liiklusõppeväljakud koosnevad ühest 9x2 meetri suurusest slaalomirajast, kahest 4,5meetrise läbimõõduga siseringist, ühest rajalauast, stoppaladest ja 3x5 meetri suurustest rajavahetusaladest.

Radadele asetatakse koonused ja tähistatakse nooltega sõidusuunad. Õpperadadel saavad lastele mänguhoos selgemaks liikluskorraldusvahendite ja -märkide, teekattemärgistuse ja liiklusreguleerija märguannete tähendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles