Põrgupõhja retke pidas vastu 32 võistkonda

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsavendadele pühendatud mälestuskivi Vana-Vigalas.
Metsavendadele pühendatud mälestuskivi Vana-Vigalas. Foto: Urmas Luik

Eile õhtul lõppes Kaitseliidu Pärnumaa maleva korraldatav üheteistkümnes iga-aastane sõjalis-sportlik võistlus „Põrgupõja retk“.


Metsavendade vabadusvõitluse mälestuseks korraldatava võistluse võitis Kirde kaitseringkond, teise koha saavutas Kuperjanovi pataljon ja kolmandaks tuli Kaitseliidu Järva malev. Pärnumaa maleva liikmed kehastasid võistlustel „vaenlast“.



„Selle aasta „Põrgupõhjal“ oli raske rada, aga vähe katkestajaid: 34 alustanust katkestas üksnes kaks võistkonda,“ ütles „Põrgupõhja retke“ peakorraldaja Toomas Tõnisson ja tunnustas Kaitseliidu Pärnumaa malevat, kes sai ürituse korraldamisega suurepäraselt hakkama.



Endiste metsavendade liidu esimees Arnold Ojaste peab retke rolli väga tähtsaks. „Endised metsavennad tahaksid väga, et noored teaksid Vabadussõja kõrval ka sellest vastupanuliikumisest, mis toimus aastatel 1944-1978, mil 27. septembril langes viimane relvastatud metsavend August Sabbe,“ rääkis ta. „Metsavendade punkrilahingud tähendasid seda, et need inimesed olid valmis pigem surema kui alistuma vallutajatele."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles