Pärnu rannapromenaadil lõhuti taas valgusteid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannapromenaadi valgusti, kus on ära murtud kaare osa ja minema viidud kaitseluuk. Foto on tehtud kevadel toimunud vandaalitsemise järel.
Pärnu rannapromenaadi valgusti, kus on ära murtud kaare osa ja minema viidud kaitseluuk. Foto on tehtud kevadel toimunud vandaalitsemise järel. Foto: Ants Liigus

Ööl vastu tänast on Pärnu rannapromenaadil kurikaelad lõhkunud neli valgustit, Pärnu tänavavalgustust hooldav AS Elwo tegi sellekohase avalduse politseile.


„Rannapromenaadi valgustite lõhkumine on pidev probleem,“ ütles AS Elwo projektijuht Tarmo Laur. Ühe valgusti hind on 20 000 krooni. Lauri kinnitusel lõhutud asjad hoolduse alla ei kuulu.



Kui vandaalitsejaid kätte ei saada, ja enamasti ei saada, tuleb Pärnu linnavalitsusel taas rahakotti kergendada.



Lauri sõnutsi saab ehk nelja lõhutud valgusti osadest kaks valgustit uuesti töökorda seada. „Ühel valgustil on korpuse kaare osa küljest ära murtud ja sellega pole enam midagi peale hakata,“ ütles ta.



Enamasti siiski on vandaalidele ette jäänud valgustite klaasosad, kuid nendegi välja vahetamine pole odav lõbu.



Viimati kirjutas Pärnu Postimees Pärnu rannapromenaadi valgustite lõhkumisest maikuus, kui kruviti lahti ja viidi ära üheksa valgusti kaitseluugid ning kahel lõhuti korpus. Valgusteid on lõhutud eelmistelgi aastatel.



„Väga kahetusväärne, aga sellises ühiskonnas me elame,“ ütles promenaadi valgustite lõhkumist kommenteerides turvalisuse eest vastutav Pärnu abilinnapea Simmo Saar. „Võime ju iga posti juurde valve panna, aga ilmselt oleksid kulud siis veelgi suuremad. Turvalisus on kallis.“



Saare jutu järgi oli rannapromenaadi valmimise aegu plaanis sinna paigaldada valvekaamerad, kuid siis jäi see rahapuudusel ära. „Praegu aga elame säästurežiimil,“ lisas ta.



Eelmisel aastal kaitses promenaadi vähemalt linna palgatud turvafirma patrull. Sellel aastal linn endale enam sellist luksust lubada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles