RMK kutsub metsa marju ja seeni korjama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened..
Kukeseened.. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

RMK kutsub inimesi riigimetsa korjama tänavusi metsaande – eestimaiseid


mahetooteid, mis kasvavad väetiste, pestitsiidide ja muude taimekaitsevahendite abita.


RMK uuenenud veebilehel on ära toodud paremad marja- ja seenepiirkonnad ning palju muud infot metsaandide kohta.



RMK juhatuse liikme Tiit Timbergi sõnul ei saa ametlikult öelda, et kõik riigimetsast korjatud viljad on mahetooted, sest vastava tunnustuse annab taimetoodangu inspektsioon vaid kindlatele piirkondadele, kui on teada viljade tarneahel.



“Sellest hoolimata vastavad riigimetsadest korjatud viljad kõigile mahetoote tunnustele, sest RMK rakendatud FSC säästva metsanduse standardi nõuetest lähtuvalt ei kasutata riigimetsades väetisi, pestitsiide ega muid taimekaitsevahendeid,“ kinnitas Timberg.



Esimesed marjad on metsades valminud ning kukeseente ja marjade kokkuost alanud, mistõttu on kõik oodatud riigimetsa külastama ja metsaande korjama.



RMK uuel veebilehel aadressil

www.rmk.ee

on viited marja- ja seenerikaste piirkondade kohta. Peale selle saab lehel

www.rmk.ee

vastused küsimustele, kust ja millal üht või teist marja või seent otsida ja mille järgi neid ära tunda.



RMK kodulehel on Pärnu maakonnas toodud kuus piirkonda, kust metsas kasvavaid marju ja seeni otsida tasub. Need on Kaasiku puhkekoht, Kilingi-Nõmme metsamaja, Kolga looduse õpperaja puhkekoht, Krapi telkimisala, Lemme telkimisala ja Rae järve telkimisala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles