Tehingud Pärnu kesklinnas tingisid ehitusfirma juhi vahetuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ehitus Pärnu kesklinnas.
Parkimismaja ehitus Pärnu kesklinnas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Eston Ehitus vahetas kuu aja eest juhti. Põhjusena nähakse Pärnu Keskuse ja parkimismaja tööde venimist ja arvete mittetasumist, vahendas Raadio Pärnu.


Kuu aega tagasi kutsus AS Nordecon International oma tütarettevõtte AS Eston Ehituse juhatuse liikme kohalt tagasi Eero Rändla. Juhataja ametikohale asus seejärel Priit Tiru. Firma tõi juhataja vahetuse põhjuseks vajaduse muuta ettevõtte juhtimist igapäevaselt tõhusamaks.



Anonüümseks jääda sooviv allikas ütles Raadio Pärnule, et Eero Rändla juhi kohalt tagasikutsumise tingisid Pärnu kesklinnas asuva parkimismaja ehitus ja sellega seonduvad tehingud. Maksmata arved ja liigne usaldamine maksid endisele juhatajale ametikoha.



Eero Rändla ise ütles raadiole, et juhtide vahetuse tingis eelkõige raske aeg ehituses. Küsimusele, kas tagasikutsumisel on seos Pärnu kesklinnas asuva parkimismajaga, vastas Rändla, et otsuses seda otseselt kirjas ei olnud.



Nordecon Internationali juhatuse esimees Jaano Vink ütles raadiole, et Eero Rändlat ei kutsutud tagasi seoses tehingutega kesklinnas.



Parkimismaja pidi esialgselt valmima märtsikuus, uue lubadusena valmib see aasta lõpuks. Praegu seisab maja tühjana. Ehitaja on eemaldanud oma infotahvlid ja viidet Eston Ehituse kui tööde teostaja kohta parkimismaja lähedusest enam ei leia.



Vinki sõnul on Eston Ehitusel kehtivad ehituslepingud Pärnu Keskusega ning parkimismajaga. Tegevus on aga peatatud seoses tellija tõrgetega ehituse finantseerimisel. Segaduste vältimiseks ongi infotahvlid parkimismaja kõrvalt eemaldatud.



Parkimismaja ehitus läheb arendajale maksma 80 miljonit krooni.



Nordecon International ASi tütarettevõtted võitsid riigihanked ka Pärnus asuva Rääma prügila sulgemise projekteerimis- ja ehitustöödeks ning sõlmisid lepingud Pärnu Ülejõe ja Rääma linnaosa ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles