Tänavatel patrullib taas kaks uut politseitsiklit

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motopolitseinik Jüri Pildil (vasakul) on küll veidi kahju, et Lääne politseiprefektuurile uut Suzuki Hayabusat ei ostetud, kuid Bandit ja Fazergi on võimekad rattad.
Motopolitseinik Jüri Pildil (vasakul) on küll veidi kahju, et Lääne politseiprefektuurile uut Suzuki Hayabusat ei ostetud, kuid Bandit ja Fazergi on võimekad rattad. Foto: Henn Soodla

Möödunud kevadel Suzuki Hayabusaga ränka avariisse sattunud Pärnu motopolitseinik Timo Toova on sadulas tagasi, istumise all äsja tehasest välja veerenud Yamaha Fazer.


“Väga mõnus ratas,” on paar päeva oma 600kuubikulise tsikliga sõitnud Toova rahul. Hea kiirendus- ning manööverdamisvõimega masina omadused pääsevad iseäranis hästi mõjule sõidukitest ülekoormatud linnatänavatel, aga raudratsu ei jää jänni maanteedelgi liiklushuligaanide püüdmisel. “Kui mõistusega sõidad ja oskad sõita, on küll sellest rattast,” kinnitas Toova.



Sellest hooajast on samuti uus ratas kasutada üle kümne aasta mootorratta seljas politseitööd teinud Jüri Pildil. Tema taltsutada on 2008. aastal valmistatud 1250kuubikuline Suzuki Bandit.



Nagu Lääne politseiprefektuuri vanemkomissar Sander Peremees selgitas, kasutatakse motopatrulli põhiliselt liiklusjärelevalveks. “Kiirusemõõtmine ja kõik muud sellised asjad, mis on sellega seotud,” täpsustas ta. Nii ongi Pildi Bandit varustatud kiirusemõõtmisradariga.



Arvamuse, et politsei vajab mootorrattaid eelkõige kaherattaliste püüdmiseks, lükkas Pilt ümber. “Mootorratturid on jumala viisakad liiklejad, võib-olla 0,01 protsenti on neid, kes tekitavad jamasid, aga ülejäänud on kõik väga viisakad,” väitis Pilt. Tema kinnitusel kipuvad just autojuhid olema need, kellele motopolitseinikel sireeni huilates järele söösta tuleb. Ja kui vaja, siis väga nobedalt. Nii Fazer kui Bandit on võimelised liikuma üle 200 kilomeetri tunnis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles