Õhuvägi korraldab Pärnu lahel merepäästeõppuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õhuväe kopter Robinson 44.
Eesti õhuväe kopter Robinson 44. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Täna algab Pärnus Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede ühine merepäästeõppus "Baltic Bikini 2009".


Kuuepäevase õppuse eesmärk on harjutada õhusõidukite meeskonnaliikmete tegevust lennuõnnetuse korral ja õhuväe, mereväe, piirivalve ja merepäästekeskuste päästealast koostööd, teatas kaitseväe peastaap.



Õppusel harjutavad merepäästet Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede ning Eesti piirivalve õhusõidukite meeskonnad, õppust toetavad mereväe laev Tasuja ja mereväe tuukrigrupp.



Õppuse käigus harjutatakse ellujäämisprotseduure, mida õhusõidukite meeskonnad peavad oskama juhul, kui sõiduk maandub vette, ning juhtimis- ja sideprotseduure.



Õppus korraldatakse avamerel, et tagada harjutamine võimalikult reaalses olukorras. Esimest kord tehakse öine treening merepäästeinstruktoritele.



"Baltic Bikini" on Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede merepäästeõppus, mida korraldatakse igal aastal eri Balti riigis.



Esimene "Baltic Bikini" korraldati 2004. aastal Leedus, Eestis korraldati sama õppuse 2006. aastal.



Esimestel aastatel toetas õppust Taani õhuvägi, kes aitas välja õpetada instruktoreid ning käivitada ühtlustusprogrammi päästetehnika ja väljaõppe osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles