Tivoli Tuuri veokid jäid politseile mitme rikkumisega vahele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba aastaid on eestlased pidanud leppima mööda Eestit ringi sõitva tagasihoidliku Tivoli tuuriga.
Juba aastaid on eestlased pidanud leppima mööda Eestit ringi sõitva tagasihoidliku Tivoli tuuriga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tivoli Tuuri atraktsioone transportivad veoautod jäid eile õhtul Pärnus politseile mitme rikkumisega vahele ja üks autojuht pidi koguni öö arestimajas veetma.


Pärnus oli eile suur politseioperatsioon, kus kokku kontrolliti 1498 sõidukijuhti. Tivoli rekkaid sattus nende hulka 11, kõigi haagised olid lubatust pikemad, ette tuli ka muid rikkumisi, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Viis rekkat ületasid Pärnu linna Siimu silda, kus raskeveokite liiklus on massipiiranguga piiratud ning seda nõuet ei peetud millekski. Üks auto, kes atraktsioone veab, ületas Pärnu linnas üle 20 km/h kiirust, mis rekka suuruselt ja massilt on äärmiselt lubamatu," rääkis Lääne politsei korrakaitsetalituse vanemkomissar Tõnu Kivis.

Üks Lindströms Tivoli maalingutega auto seisis Pärnus tasulises parklas veel teisipäeva hommikulgi, sest poolakast juht oli politsei korralduse eiramise eest arestimajja viidud. Selle auto haagis on rohkem kui viis meetrit lubatust pikem ja autol oleks pidanud olema maanteeameti luba. Juhti hoiatati, aga mees jätkas hiljem sellele vaatamata sõitu.

Poolakast autojuht Juzef ütles, et teistes riikides pole haagise mõõtmetega probleeme olnud. "Töötame Lindströmi Tivolis. Ei tea seda süsteemi. Sõidame Norras, Rootsis, Soomes, kusagil pole probleemi, vaid Eestis on," märkis ta.

Tivoli Tuuri korraldaja Lauri Viikna tunnistas, et tuuri autodel, mis on lubatust pikemad, pole ühelgi aastal olnud maanteeameti luba.

"Nende nõudmiste teadmist või mitteteadmist peab küsima Shell Lindströmi ehk Lindström's Tivoli omaniku käest. Mina tema käest küsisin, et kas tal on kõik vajalikud load olemas. Tema ütles, et Euroopa Liidus mingeid erilisi lube tema teada vaja ei ole. Ja siiamaani me oleme ka sõitnud ilma maanteeameti lubadeta. Aga nüüd vormistame lubasid maanteeameti kaudu," rääkis Viikna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles