Pärnu võimuliit nägeleb enne valimisi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskfraktsiooni liikmed Asso Kommer, Garri Suuk ja Jaanus Ots nõu pidamas.
Keskfraktsiooni liikmed Asso Kommer, Garri Suuk ja Jaanus Ots nõu pidamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Poolteist kuud enne kohalikke valimisi on Pärnu võimuliidus tekkinud sisepinged, mis koalitsiooni lagunemiseni tõenäoliselt siiski ei vii.


Linna juhivad Kesk- ja Reformierakonna esindajad. Võimuleppele on allkirja andnud Rahvaliitki, mis pärast abilinnapea kohast loobumist harva linna asjadesse sekkub.



Linnavolikogu eilsel istungil toetasid reformierakondlased koos opositsiooniga ettepanekut jagada rannavalve ja ranna hoolduse riigihange ühe määruse kaheks eraldi punktiks. Keskerakondlaste hinnangul ajas Reformierakond kiusu, sest uuel ja vanal eelnõul pole mingit sisulist vahet.



Kui hangeteks nõusolekut andes hääletasid liidukaaslased erinevalt, siis linnaeelarve muutmise esimesel lugemisel esitasid oravad teravaid küsimusi. Reformierakondlasest volikogu esimees Ahti Kõo soovis teada, kas linna kohustused Pärnu Keskuse ees ammenduvad Aida ja Põhja tänava ehitamisel kaheksa miljoni krooniga.



Tänavaid ehitama hakates leppisid linn ja Pärnu Keskus kokku, et linn tasub maksumusest poole, kuid mitte üle kaheksa miljoni. Samal ajal jäi muuseumi aida juures asuv Põhja tänava kaar kokkuleppest välja ja Pärnu Keskus soovib, et linn sellegi eest tasumisel osaleks.



“Linnavalitsuse aktsepteeritud kulutused on kaheksa miljonit,” ütles keskerakondlasest linnapea Mart Viisitamm. “Hiljuti kuulsin, et majandusosakond on linnavalitsusest mööda minnes aktsepteerinud muid kulutusi. Praegu tegeleb sellega sisekontroll.”



Majandusosakonnast kirjutas dokumentidele alla kunagine osakonna juhataja Janno Aringo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles