Esmaseid töötuid oodatakse tugigruppi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal vähenes ametlik töötute hulk viimasel nädalal 25 inimese võrra.
Lääne-Virumaal vähenes ametlik töötute hulk viimasel nädalal 25 inimese võrra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu Eliisabeti koguduse diakooniatöötaja Erika Kukk ja vabatahtlik hingehoidja, Pärnu ohvriabikeskuse peaspetsialist Ilona Veike hakkavad 22. septembrist vedama lähikuudel töö kaotanud inimeste toetusgruppi.


Loengud ja nõustamised on teisipäeviti 13-16 Eliisabeti koguduses.



“Kuna viimasel ajal on töötute arv kõvasti tõusnud, tahtsime midagi nende heaks ära teha,” rääkis Veike. “Soovime töötutele pakkuda tugigruppi, et sotsiaalne võrgustik säiliks, inimene koju norutama ei jääks, samal ajal jagada praktilist infot. Inimestel on vaja kindlat teadmist, et nad on väärtuslikud kodanikuühiskonna liikmed ka töötuna. Ootame projektiga liituma just esmaseid töötuid, kuna pikemat aega tööta inimesed vajavad pisut teistsugust lähenemist.”



Kogudus on Avatud Eesti fondile esitanud projekti “Esmaste töötute sotsiaalne rehabilitatsioon ja jõustamine” rahastamise taotluse.



Loenguid võiks pidada kevadeni, kuid kuni rahalist toetust veel pole, veavad diakooniatöötajad tugigruppi oma riisikol.



Esimeses loengus räägib Sütevaka humanitaargümnaasiumi filosoofia ajaloo õpetaja Joosep Tammo avatud ühiskonna põhiväärtustest ja inimväärikuse olemusest.



29. septembril õpetab Varje Ojamets töötuid toime tulema pere-eelarve ja võlakoormaga. Oktoobris teeb grupinõustamist Eesti töötukassa spetsialist: antakse infot töötukassa pakutavast ja aidatakse hinnata inimese võimalusi tööturul. Toetustest ja sotsiaalsetest garantiidest räägib sotsiaalkonsultant ja viimases loengus annab Veike nõu, kuidas taluda stressi.



Huvilistel palutakse registreeruda telefonil 5698 4964 (Ilona Veike) või 5664 8484 (Erika Kukk).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles