Pevkur: Swedbank on pensionäridega ebaõiglane

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur avaldas nördimust tänase Swedbanki otsuse peale, millega pank kaotab alates oktoobrist pensionäridele tehtud erisoodustused ja eakad peavad pangakontoris tasuma sularaha väljavõtmise eest senisest kümme korda rohkem.


„On selge, et pangakontoris on eakatel turvalisem oma rahaasju ajada kui tänaval sularahaautomaadi ees. Seetõttu on Swedbanki käitumine inetu. Enamik pensionäre usaldas oma pensioni just Swedbankile,“ pahandas Pevkur. „Nüüd peaksid need inimesed oma raha kontorist välja võttes senisest kümme korda suuremat teenustasu maksma. Samuti ei ole vähetähtis asjaolu, et eakatele oma rahaasjade turvalise korralduse tagamiseks tegi riik sellest aastast otsuse pensionide väljamaksmiseks pankade kaudu. Olukorras, kus pankadest käib läbi ühes kuus 1,6 miljardit eesti krooni pensioniraha, on arusaamatu Swedbanki otsus hakata eakatelt pea 1000% võrra suuremat teenustasu küsima. Ma loodan väga, et Swedbank kui sotsiaalseid väärtusi hindav ettevõte vaeb veel kord kriitiliselt oma otsust.”



Sotsiaalministeeriumi andmete kohaselt on Eestis pensioni saajaid tänavu aasta alguse seisuga 382 316. Pankade kaudu makstakse pensione umbes 350 000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles