Pärnus avati foto aastanäitus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnagaleriis ja kontserdimajas (Aida 4) avati ülevaatenäitus “Pärnumaa foto 2009”. Avamistseremoonial pakkusid silmailu Pärnu Kunstide majas tegutseva Kersti Adamsoni balletistuudio noored tantsijad, kes ühtlasi on Andres G. Adamsoni näitusel eksponeeritud fotoseeria peategelased.
Pärnu linnagaleriis ja kontserdimajas (Aida 4) avati ülevaatenäitus “Pärnumaa foto 2009”. Avamistseremoonial pakkusid silmailu Pärnu Kunstide majas tegutseva Kersti Adamsoni balletistuudio noored tantsijad, kes ühtlasi on Andres G. Adamsoni näitusel eksponeeritud fotoseeria peategelased. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa foto aastanäitus pakub vaatajale nii looduspilte, linnavaateid, portreesid kui mõtisklusi 30 autorilt.


Pärnu Postimehe üleskutsele aasta jooksul pildistatud fotosid laiema avalikkusega jagada reageeris tublisti üle saja fotograafi, vahendasid ERRi teleuudised.



"Et linnagalerii ruumid on paraku piiratud, jõudis välja neist ehk veidi üle viiekümne. Aga see on väga hea valik ja seda oli väga raske teha," rääkis näituse projektijuht Kaupo Meiel.



Tänavune aastanäitus on arvult viies. Näitusel võivad osaleda nii amatöörid kui professionaalid, ainus piirang on seotus Pärnuga, olgu siis töö või elukoha kaudu.



Kuigi tegu pole konkursiga, andis näitusefotod välja valinud Pärnu Postimehe, Pärnu linnagalerii ja Pilteri esindajatest koosnev žürii välja kaks eripreemiat. Grete Raspen Masing pälvis selle väga hea üksikfoto ja Valmar Valdmann väga hea loodusfoto eest, kus on tabatud haruldane jäälind haruldasel hetkel.



Pärnumaa foto ülevaatenäitus jääb linnagaleriis ja kontserdimajas avatuks 29. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles