Sindi lasteaia pere tegi avapeo

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastremonditud maja avapeol esinesid mudilased ja nende kasvatajad.
Vastremonditud maja avapeol esinesid mudilased ja nende kasvatajad. Foto: Ants Liigus

“Uus tare tahab tantsimist, uus põrand põrumist,” kõlasid täna keskhommikul Sindi lasteaia soolaleivapeol värsiread, misjärel pedagoogid mudilastega toreda kontserdi andsid. 


Publikuna jagasid Sindi lasteaia pere rõõmu ligi 9,7 miljoni kroonise remondi järel nagu uueks saanud majas peatöövõtja YIT Ehitus projektijuht Timo Luhar, projekteerijad Arcus Projektist ja arhitekt Marike Paju, linnapea Mati Mettus ja teisedki, keda lasteaia juhataja Viivi Palmissar tänusõnade ütlemiseks kohale oli palunud.



“Mul läheb siin 17. tööaasta, kui tulin, lugesin dokumentidest, et kümmekond aastat tagasi oli päevakorral lasteaia kapitaalremont,” rääkis Palmissar ja tuletas värvikalt meelde, mis seisus võttis Sindi linn üle kuulsa tekstiilivabriku lasteaia.



“Majal oli lamekatus, see sadas läbi, tuul puhus läbi seinte, külma tõttu tuli lasteaed sulgeda tervisekaitse nõudel, kord ei olnud meil külma, kord sooja vett,” meenutas kauaaegne juhataja. “Unistus lasteaed korda teha täitus, kui eurotuuled puhuma hakkasid ja nüüd ei anna tulemust aastatetagusega enam võrreldagi.”



Kohalike omavalitsuste investeeringute toetamise kava kroonide ja linna omaosalusega on uuenenud kahte tiiba hargneva hoone välisilme, vahetatud elektrijuhtmestik, vee- ja küttetorustik, ehitatud ventilatsioon. Tööd ja raha jagus õuegi, et rajada kuivendus, välisvalgustus, mängumajad.



“Linti me läbi lõikama ei hakka, sest Sindis on lasteaed järjepidevalt tegutsenud 115 aastat,” teatas juhataja ning jagas seejärel tänukirju, lilli ja asutuse sünnipäevalogoga tasse neile, kes aitasid vanale majale anda uue sisu ja vormi.



Sindi linnavolikogu liige Toomas Kuuda rääkis oma aiast võetud sügislillede juhatajale üleandmise eel, et volikogu liikmed toetasid omal ajal üksmeelselt otsust võtta lasteaia remondi omaosaluse katteks laenu.



“Kui on ilus ümbrus, siis on töötajad õnnelikud ja lapsed ka,” mainis Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup, lootes koolile ikka ja aina järelkasvu.



“Sindi lasteaia puhul käivad vorm ja sisu käsikäes,” kinnitas Pärnu maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja kohusetäitja Hede Martšenkov, rääkides maapiirkonna suurimast lasteaiast, kus käib kümnendik kõigist mudilastest.



Martšenkov ütles Sindi lasteaia tunnussõnaks “loomingulisus”, mis väljendub võistluste auhinnakohtades ja selleski, et majas on alati väljas laste joonistused nagu näitusel.



Sindi lasteaias on kümme rühma, töötavad venekeelne ja tasandusrühm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles