IRL kutsub praegusele linnavõimule kambakat tegema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu osakond saatis täna hommikul laiali üleskutse, kus kutsub kodulinnas kandideerivaid erakondi ja valimisliite enda välja pakutud avaliku avaldusega liituma.


“Pärnu vajab vahetust!” seisab IRLi Pärnu osakonna esimehe Annely Akkermanni allkirja kandvas üleskutses. “Pärnu linnakodanikele tuleb anda veel enne valimisi kindel teadmine sellest, et neil on võimalik langetada üheselt mõistetav otsus nende poliitiliste jõudude kasuks, kes ei jätka linnas poliitikat, mis on viinud praeguse linnavõimu usalduskriisini ja linnakassa kümnetesse miljonitesse ulatuva puudujäägini. Linnakodanikul peab oma valikut tehes olema selge, millised poliitilised jõud linnas tegelikku võimuvahetust taotlevad ja millistele ühistele põhiseisukohtadele nad tuginevad.”  

IRLi Pärnu osakonna juhatus paneb avaliku deklaratsiooniga liitujatele ette järgida Pärnu linna uut valitsust moodustades kahte põhimõtet: lõpetada poliitiline ringkäendus ja linna eelarve kohe tasakaalu viia.

Et ringkäendust lõpetada, ei nimetata volinikke ja linnavalitsuse liikmeid tasustatavatele linnaettevõtete nõukogu liikme kohtadele. Linnaettevõtete juhatuste liikmed peavad langetama valiku: kas olla volikogus või juhtida linna kuuluvat ettevõtet.

Linna eelarve tasakaalu viimiseks peab aga valitsemise kulutusi vähendama ja tegema linnavalitsuse struktuuriauditi.

“IRL kutsub Pärnus kandideerijaid esitatud deklaratsiooniga avalikult liituma, eeldades, et kui avaldusega liitunud erakonnad ja valimisliidud saavad valijatelt mandaadi linnavõimu moodustamiseks, kirjutatakse eeltoodud põhimõtted koalitsioonileppesse,” avaldatakse üleskutses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles