Volikogusse kandideerijat süüdistatakse omavolis

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohtu maja Nikolai tänaval.
Pärnu maakohtu maja Nikolai tänaval. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus hakkab 27. oktoobril arutama kriminaalasja, kus prokuratuur süüdistab Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas Pärnu linnavolikogusse kandideerivat Tõnu Simsonit omavolis.


Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja andmetel süüdistatakse Simsonit ja koos temaga kohtu alla antud Peeter Kaasikut selles, et nad kahtlustasid üht meest varguses ja soovisid teda ise karistada. Rohkemat ei soostunud prokuratuur enne süüdistusakti kohtus ettelugemist avalikustada.



Simsoni sõnul varastati tema töökojast 2006. aasta aprillikuus ligi 20 000 krooni väärtuses materjale. Politsei pole vargaid siiani leidnud. Simson käis neljal-viiel korral väidetava varga juures ja nõudis asju tagasi.



“Tema millegipärast ei tahtnud anda ja ütles, et ta polegi varastanud. Ilmselt hakkasin talle närvidele käima, et ta asja politseisse andis,” rääkis Simson.



Simson kinnitas, et mingit füüsilist kontakti tema ja väidetava varga vahel ei olnud. “Isegi ähvardamist polnud, võib-olla ainult, et kui ta asju tagasi ei too, võtan abinõud tarvitusele,” lausus Simson.



Seda, miks peale tema veel Peeter Kaasikut süüdistatakse, Simson ei teadnud. Ta ütles, et ühel korral võis väidetava varga juures käies Kaasik kaasas olla, kuid peale tema on kaasas olnud veel inimesi.



Simson sõnas, et ta ei saa aru, milles teda süüdistatakse. Omavoli paragrahvis kirjutatakse: “Oma tõelise või oletatava õiguse teostamise eest ebaseaduslikus korras, kui see on olnud seotud vägivalla, vara hävitamise või rikkumise või sellega ähvardamisega, isikult vabaduse võtmise, isiku vabaduse piiramise või sellega ähvardamisega, karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles