Pankrotis Uue Veski Vara nõuab Pindi Kinnisvara pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Pankrotis endine Pärnu büroomaja omanik OÜ Uue Veski Vara nõuab Harju maakohtus AS Pindi Kinnisvara pankrotti.


Uue Veski Varale kuulus äripindadega kortermaja Pärnu kesklinnas, mille hiljuti omandas Swedbankile kuuluv kinnisvaraga tegelev SCRE Segundo OÜ 80 miljoni kroonise alghinnaga.

Pankrotiavaldust arutab kohus 21. oktoobril.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnade järgi on ettevõtte vastu esitatud pankrotiavaldus alusetu ja surve avaldamine tavalises tsiviilvaidluses.

Sooman märkis, et ettevõtte vastu Harju maakohtule esitatud pankrotiavalduse näol on tegemist üürniku ja üürileandja vaidlusega.

"Üürnik ehk meie ei aktsepteerinud kõiki üürileandja ehk pankrotistunud Uue Veski Vara esitatud arveid, sest neil puudus sisuline alus. Ka teised Pärnus asuva Aida 5 büroohoone aktiivsemad üürnikud otsustasid, et kõiki neile esitatud arveid ja summasid ei saa tunnistada," ütles Sooman.

Soomani jutu järgi esitati pankrotiavaldus Pindi Kinnisvara vastu seepärast, et raskema majandusolukorra tõttu on nii pankrotihaldurid kui kõikvõimalikud teised võlgade käitlemisega tegelevad ettevõtted muutunud agressiivsemaks ja teist poolt püütakse mõjutada kõigi vahenditega.

Sooman ütles, et Pindi Kinnisvara on oma ettepanekud nõude korrigeerimiseks esitanud ja kompromissi saavutamisel pole ettevõttel probleemi oma kohustuste täitmisega. "Pindi Kinnisvara pankrotioht puudub, tegemist on tavapärase tsiviilvaidlusega," kinnitas ta.

Soomani sõnul tegutseb Pindi Kinnisvara samades ruumides jätkuvalt edasi ja pärast büroohoone pankrotipesast müümist on muutunud esitatud arved oluliselt läbipaistvamaks.

Uue Veski Vara pankrotistus eelmise aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles