Maksu- ja tolliamet nabis kinni piiritust smugeldanud mehed

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid kinni kolm meest, kes smugeldasid Lätist Eestisse kuus tonni piiritust.
Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid kinni kolm meest, kes smugeldasid Lätist Eestisse kuus tonni piiritust. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Lääne talituse töötajad pidasid eelmisel nädalal kinni kolm meest kahtlustatuna kuue tonni piirituse ebaseaduslikus käitlemises. Pärnu maakohus võttis mehed reedel Lääne ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla.


Kriminaalmenetluse käigus kogutud andmete põhjal turustas tallinlane Jevgeni (61) suures koguses piiritust, mille organiseeris talle Lätist pärnakas Igor (40). Kolmas mees on lätlasest autojuht Andris (38).



Meeste kinnipidamine toimus Jevgeni elukohas, kuhu lätlane oli piiritusekoormaga saabunud ning kus kolmik tegeles parajasti koorma mahalaadimisega.



Veoki koormaruumist leiti ligi kuus tonni piiritust, mille arvestuslik aktsiisimaks on 1 163 520 krooni. Piiritusemahutid olid peidetud furgoonautos klaastaara taha.



Veokijuhil oli kaasas võltsitud koorma saatedokument. Dokumendil märgitud kauba saaja ei teadnud kaubast midagi ega tegele alkoholiga, Läti-poolne nn kauba saatja on aga Läti äriregistri andmetel juba kaks aastat tagasi likvideeritud.



Jevgeni kasutuses olevatest garaažidest leiti veel seitse kasti salasigarette, eri suuruses tühje piirituseanumaid, plastpudeleid, korke, voolikuid, pumpasid jt esemeid, mis viitavad alkoholi ebaseaduslikule käitlemisele.



Kriminaalmenetluse käigus teostati veel mitu läbiotsimist. Pärnumaalt leiti ühe mehe elukohast suures koguses nõuetekohase aktsiisimärgiga märgistamata Tšehhi päritolu kanget alkohoolset jooki Becherovka. Jooki leiti kokku 276 poole- ja üheliitrist pudelit.



Igorit on varem alkoholi ebaseadusliku tootmise ja alkoholi käitlemise korra rikkumise eest kriminaalkorras karistatud. Jevgeni ja Andris on Eestis varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles