Mitmes Pärnu kaubakeskuses rikuti tuleohutusnõudeid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulberkustuti
Pulberkustuti Foto: Wikipedia.org

Tuleohutuse inspektorid avastasid kontrollreidi käigus mitmes Pärnu kaubakeskuses tuleohtusnõuete vastu rikkumisi, mille tulemusel algatati üheksa väärteomenetlust.


Inspektorid kontrollisid oktoobri lõpus tehtud reidi käigus viies Lääne-Eesti maakonnas kokku 21 kaubanduskeskust, kuid rikkumiste kohta algatati vääteomenetlusi üksnes Pärnus, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.



Kolm vääteteomenetlust alustati Pärnu Maxima kaubanduskeskuse kohta, kus oli evakuatsioonitee tõkestatud nii maitseainete, tehnika- kui lasteosakonnas.



Bauhof pääses kahe menetlusega, seal oli evakuatsioonitee tõkestatud, evakuatsioonipääs suletud ning seda ei olnud seestpoolt võimalik võtmega avada. Ülejõe ja Suurejõe Selveris oli läbikäigu laius nõutust väiksem, Kanpoli laos aga evakuatsioonitee uks tabalukus. Ka nende rikkumiste kohta algatati väärteomenetlus.



Teiste tuleohutusnõuete rikkumiste kohta tegid inspektorid kahel juhul hoiatuse. Kahes Raplamaa kaupluses olid tulekustutid väljapandud kaubaga varjatud. Kaupluse töötajad kõrvaldasid rikkumised kohe, nihutades takistuse kõrvale.



„Kui enne tuleohutusülevaatust peab objekti omanikku teavitama, siis kontrollreididest ette ei teavitatud,“ ütles Matt. Reidi käigus kontrolliti kaubanduskeskusi Järvamaal, Saaremaal, Pärnumaal, Raplamaal ja Läänemaal.



Enim pöörati tähelepanu evakuatsiooniteedele. Inspektorid kontrollisid, kas kaubanduskeskustes asuvates kauplustes on vahekäigud vabad ega ole kaubakastidega tõkestatud. „Vahekäigud on samuti evakuatsiooniteed ning õnnetuse korral peab inimestel olema võimalus nende kaudu kiiresti ja ohutult hoonest väljuda,“ sõnas Matt.



Inspektorid kontrollisid veel müügil olevaid suitsu- ja vinguandureid. Kahel juhul ei olnud kasutus- ja paigaldusjuhend anduri karbis, vaid kauba kõrval riiulil. Juhatajale anti korraldus kinnitada juhendid andurite pakendite külge.



Novembrikuus teevad tuleohutuse inspektorid kontrollreidi veel kahte Kärdla ja viide Pärnu kaubanduskeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles