Jõõpre kooli võistkond pidas oma viimase teatrimängu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre kooli võistkonna valmistatud nukud "Gulliveri" teatrimänguks.
Jõõpre kooli võistkonna valmistatud nukud "Gulliveri" teatrimänguks. Foto: Jõõpre põhikool

Tänavu üheksandat hooaega kestvas “Gulliveri” teatrimängus on viis aastat kaasa löönud Jõõpre põhikooli võistkond, kes alustas toona võistluse noorimana ja on enam-vähem samas koosseisus esinenud kuni viimase võistumänguni.


“Nüüd on need neiud-noormehed jõudnud 9. klassi ja järgmisel aastal meie kooli ei esinda,” tähendas kooli huvijuht Ülle Varik, kelle ütlusest võib aimata nii rõõmu tehtust kui kurbust. “Otto-Georg Kirsi, Kaspar Vahter, Kristjan Põldmaa, Marit Reier ja Kairi Miemis – suur tänu teile elamuste eest, millega rikastasite koolielu!”



Sel aastal oli Jõõpre ainus maakool, mis teatrimängus osales ja suurte linnakoolidega võistles. Staažikas võistkond jõudis poolfinaali ja pidi nagu mullugi mõõtu võtma Sütevaka humanitaargümnaasiumiga.



Koduülesandeks oli 4-5minutiline nukuteatri etendus Fr. R. Kreutzwaldi muinasjutu "Paristaja-poeg" ainetel. Ja nagu eelmisel aastal, võitsid kahevõistluse sütevakalased.



Võistkonda juhendav Helle Kirsi oli pärast poolfinaali oma näiteringi õpilastega väga rahul. “Nad on ikka super tublid, kohusetundlikud ja andekad,” kiitis ta. “Nendega koos kasvab igast väikesest loomingulisest ideest midagi toredat ja vaimukat, mis ka teistele meeldib.”



Kirsi ütlust mööda on see teatrikamp kindlasti eeskujuks neile Jõõpre kooli võistlejatele, kes järgmistel aastatel võistlustulle lähevad.



Variku jutu järgi on ta huvijuhina aastate jooksul jälginud õpilaste loomis- ja õppimisrõõmu, pisikest hasartigi. “Kuigi esimesel aastal oldi kõige nooremad mängurid, jätkus tahet ja optimismi veel neljaks järgmiseks aastaks – seda kindlasti tänu oma õpetajale Helle Kirsile ja “Gulliveri” mängu korraldajale Jaak Kändile.”



Huvijuht lisas, et võistlejaid alati, kui abi vaja, aidanud nii kooli direktor Mati Sutt, kunstiõpetaja Ivi Sutt, majandusjuhataja Rait Pruul kui teisedki õpetajad ja klassikaaslased.



“Gulliveri” teatrimängu finaal toimub detsembrikuus Jõõpre koolita, võidu nimel võistlevad Vanalinna põhikool ja Sütevaka humanitaargümnaasium.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles