Lapsed lasid kunstikonkursil fantaasial lennata

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe gümnaasiumi 1. klassi õpilane Aleksandra Tugi joonistas ootamatult tulnud külalist.
Ülejõe gümnaasiumi 1. klassi õpilane Aleksandra Tugi joonistas ootamatult tulnud külalist. Foto: AFP / Scanpix

Ligi 70 Pärnu koolide õpilast lõi kaasa linna algklasside kunstikonkursil, mis tänavu toimus Kuninga tänava põhikoolis.


Linna algõpetuse aineühenduse ja Pärnu kunstikooli koostöös korraldatava traditsioonilise kunstikonkursi teemad olid kõigile klassidele ühised. Lapsed joonistasid teemadel “Meile tulid ootamatud külalised”, “Sportlik pühapäev” ja “Minu lemmiklooma karneval”.



“Valitses loominguline ja pingevaba õhkkond, kus võistlust nautisid nii õpilased kui nende õpetajad,” ütles Kuninga kooli algõpetuse aineühenduse juhataja Katrin Kurvits.



Õpilaste töid hinnati klasside kaupa. 1. klasside arvestuses said esikoha Aleksandra Tugi Ülejõe gümnaasiumist (õpetaja Marianne Tekkel) ja Anastassia Jamšaruk Vene gümnaasiumist (Nina Šatalova).



Teine koht läks Mirjam Einastele Ülejõe gümnaasiumi (E. Prangli) ja Marlene Makarovile Vanalinna põhikooli (Reet Mõis). Kolmanda auhinna sai Geir Tristan Anton Kuninga koolist (Kaja Aadomaa) ja eripreemia Hanna-Greete Kald Koidula gümnaasiumist (Kairi Põliste).  



2. klasside võitjad on Lilli-Liina Reinväli Ülejõe gümnaasiumist (Maret Hansalu) ja Maria Kallau Kuninga tänava põhikoolist (Ruth Vaga), teise koha omanikud Richard Ester Kuninga koolist (Tiiu Kiveste) ja Anita Sorokina Vene koolist (Nina Šatalova). Kolmanda koha pälvisid Kristi Koitla Rääma põhikoolist ((Kairi Tomson) ja Juula Kesküla Vanalinna koolist ((Piret Karu).



3. klasside võidutöö tegi Liisamari Viik Rääma koolist (Liive Karro). Teise koha said Merli Ilm Ülejõe gümnaasiumist (Maret Hansalu) ja Gerita Sein ühisgümnaasiumist (Maimo Sommer). Kolmandale kohale võistles end Karl Krispin Tammine Rääma koolist (Aive Vainu) ja eripreemia anti Ekaterina Vinogradovale Vene koolist (Nina Šatalova).



Võistluse vanimate, 4. klasside seast hindas žürii parimaks ühisgümnaasiumi õpilase Maria-Elise Taggu (Kaie Lepik) ja Kuninga kooli õpilase Ranno Väina (Inga Merisaar) tööd. Teise koha sai Gertrud Luks Koidula koolist ((Randa Eglon), kolmanda koha Kaidi Norenberg Ülejõe koolist (Tiina Tohver) ja Madlenne Timofejev Koidulast (Viive Soorm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles