Kajakas kutsus tantsijad jätkupeole

Sülvi Mölder
, rahvatantsija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasiumi segarühm - publiku lemmik.
Koidula gümnaasiumi segarühm - publiku lemmik. Foto: Erakogu

Rõõmsa meenutusena suvisest suurüritusest kutsus rahvatantsuansambel Kajakas Pärnu ja Pärnumaa tantsurahva kuursaali üheskoos lustima.


Kuursaal täitus laupäeva õhtul pea 300 rahvatantsijaga. Kohale olid tulnud Meie Valla Eided, Häädemeeste huvikeskuse segarühm, tantsuselts Kevade, Tuurit-Tuurit, Tartu ülikooli Pärnu kolledži segarühm, Tori tantsijad, Jõõpre Vallatud, Hoiuspuu, Kanarbik, Kabli Rannapiigad, Ülejala, Kägara ja Koidula gümnaasiumi segarühm. Pöidlahoidjaid oli tantsurühmast Auto ja Surju Sõbrataride seas. Külalisena Märjamaalt osales tantsurühm Hopsani.



Korraldajad tervitasid külalisi tantsupeo “Meri” finaaltantsuga – seekord avas Kajakale sümboolne “Merepidu” tantsurahva jätkupeo. Seejärel sai sõnajärje õhtu sujuvaks juhtimiseks suvise peo teadustajapuldist tuttav Mart Tõnismäe.



Et pidu saaks tegus ja osavõtjad kaasatud, tuli igal kollektiivil ette valmistada üks “konkursitants”. Võimalus oli valida kahe variandi vahel: kas seada oma originaalne liikumine tantsupeo kavas olnud tantsule või esitada tantsupeo tants etteantud muusikapalal.



Vaieldamatult populaarseim valik tantsupeo repertuaarist oli “Tulge lähme tantsupeole”, oma variandi sellest tantsust esitas neli tantsukollektiivi. Sootuks uues kuues said tantsitud “Meremehe laul”, “Killadi-Kõlladi”, “Voortants” ja suvine hingelugu “Tuulevaiksel ööl”.



Etteasteid hindas lugupeetud rahvatantsuasjatundjatest koosnev žürii Heli Kallasmaa juhtimisel. Eksperthinnangu osaliseks said kõik kollektiivid, häid sõnu ja vajalikke näpunäiteid jätkus igaühele. Puudu ei tulnud auhinnakringlitest ja diplomeid jagati nii parima soorituse, koreograafia kui teemaarenduse eest.



Hinnati veel kaunimaid kostüüme ja ilusaimat kollektiivi, auhinna vääriliseks tunnistati huvitavaima muusika kasutaja ja humoorikaim kava. Omaette kategoorias valiti naiste, meeste, korraldajate ja žürii lemmikud.



Nauditavate etteastete ja ühise tantsukeerutamisega soovisid korraldajad lähendada tantsijaid üksteisele ja panna alus iga-aastasele “Üheshingamise” peo traditsioonile Pärnumaal, seepärast peeti olulisimaks publiku lemmiku auhinda. Selle auhinna ja ühtlasi õiguse korraldada üritus järgmisel aastal sai Koidula gümnaasiumi segarühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles