“Noor meister 2009” toob kokku parimad kutseõppurid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleriigilisel viimistlejate kutsevõistlusel on kaasa löönud (vasakult) Allar Kiigemägi ja Margus Aus Pärnumaa kutsehariduskeskusest.
Üleriigilisel viimistlejate kutsevõistlusel on kaasa löönud (vasakult) Allar Kiigemägi ja Margus Aus Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Foto: Urmas Luik

Eesti Näituste messikeskuse B-hallis 4.–5. detsembril toimuval suurüritusel “Noor meister 2009” võistlevad kutseõppurid kümnel alal, kaasa löövad Pärnumaa kutsehariduskeskuse nooredki.


Mõõtu võtavad iluteenindajad, juuksurid, mehhatroonikud, IT-spetsialistid, plaatijad, viimistlejad, elektrikud, pagarid, kondiitrid ja floristid. Parimate hulgast valitakse välja noored, kes esindavad Eestit järgmisel aastal Lissabonis üleeuroopalistel kutsevõistlustel EuroSkills, tutvustas SA Innove kommunikatsioonispetsialist Mari Annus.



Võistluspäeva avab haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Paralleelselt võistlustega toimub rahvusvaheline konverents kutsehariduse teemal.



Esimest korda toimuva suurvõistluse eesmärk on pakkuda noortele kutseõppuritele võimalust võrrelda oma teadmisi ja oskusi teistega ning selgitada välja Eesti parimad rahvusvahelise areeni tarvis. Samuti soovivad korraldajad  tutvustada kutseõppe võimalusi, sest võistlustel demonstreerivad kokkutulnud noored meistrid praktiliselt ja huvitavalt, mida kutsekoolides üle Eesti õppida saab.



Paralleelselt võistlustega toimub B-halli laval programm, mille käigus astuvad üles huvitavad esinejad, külastajatele jagatakse näiteks iluhoolduse nippe, näidatakse kutseõppurite loodud moodi, pakutakse muusikalist meelelahutust ja loositakse auhindu. Avatud on õpilastööde näitus.



Samal ajal leiab Eesti Näituste messikeskuses aset rahvusvaheline konverents “Kutsehariduse populariseerimine kutsevõistluste kaudu”. Kohale tulevad väliskülalised, teiste hulgas saavad sõna Soome kooliameti peadirektor ja Skills Finlandi esimees Timo Lankinen ning ESPO (European Skills Promotion Organization) peasekretär Thom ter Stege.



Üheskoos arutletakse ja jagatakse kogemusi teemal, kuidas teavitada noori ning äratada laiemat huvi kutseõppe vastu just kutsemeistrivõistlusi korraldades.



“Noor meister 2009” toimub noorte infomessi “Teeviit” raames. Võistlust korraldab Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga, toetust pakub Euroopa Liidu sotsiaalfond. Suursponsoritena on võistlusele õla alla pannud AS Datel ja Festo Oy AB Eesti filiaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles