Pärnus avati Soome aukonsulaat

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu aukonsul Jarno Fonsen.
Pärnu aukonsul Jarno Fonsen. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval, Soome Vabariigi iseseisvuspäeval, avati Pärnus Vana-Sauga 38 Soome Vabariigi aukonsulaat. Aukonsuliks on nimetatud ettevõtja Jarno Fonsén, kes koos abikaasa Päiviga juhib Pomarfini kingatööstust. Pärnus on nad aastast 1992.



Hallil ja kõledal varasel pärastlõunal kogunes Pomarfini õuele esinduslik seltskond: Soome suursaatkonna, Pärnu linna- ja maavalitsuse ning linnavolikogu esindajad, soome päritolu ettevõtjad ja nende koostööpartnerid.



Soome suursaadik Eestis Jaakko Kalela ütles, et Soomele on oluline olla esindatud Pärnus ja osutada siin konsulaarteenuseid oma kodanikele. Ta tänas Jarno Fonséni nõusoleku eest hakata aukonsuliks.



Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel õnnitles soomlasi iseseisvuspäeva puhul ja meenutas ühe Jaapani ettevõtja sõnu, et 250 aastale kavandatud pikaajalise majanduskoostöö plaani elluviimiseks on vaja kannatlikkust. Sama Pärnuski.



Värske aukonsul Fonsén ütles, et aukonsulaadi avamine just Soome iseseisvuspäeval teeb selle soomlastele erakordseks suurpäevaks.



Pomarfini tegevjuht Tarmo Kuningas tegi huvilistele tutvumiskäigu kingatööstuses, mille toodang läheb valdavalt Skandinaavia maadesse. Suursaadik Kalela korraldas Soome iseseisvuspäeva puhul pärastlõunal Ammende villas vastuvõtu.



Soome teine aukonsulaat töötab Tartus, seal on aukonsuliks Toivo Kabanen. Suursaatkonna minister-nõunik Vesa Vasara ütles Pärnu Postimehele, et vajadus Eesti saari, Lääne- ja Pärnumaad teenindava aukonsulaadi järele oli juba mõnda aega.



Eestil on aukonsulaadid Oulus, Turus, Tamperes, Kotkas ja Ahvenamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles