Lumemöldrid töötavad ka Pärnumaal

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekahur Jõulumäel. Foto on illustreeriv.
Lumekahur Jõulumäel. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Pärnumaal Jõulumäe tervisekeskuses ööpäev läbi toimetavad lumemöldrid loodavad saabunud külmalaine lõpuks teha lund vähemalt kahe ja poole kuni kevadsulani vastupidava kilomeetri tarbeks.


Mida kauem pakast jätkub, seda õnnelikumad on üleeilsest õhtust alates  kahes vahetuses viiekesi lund tootvad Lääne-Eesti peamise talispordikeskuse Jõulumäe lumemeistrid, vahendas ERR.ee"Aktuaalset kaamerat".



Koos masinate ja kõige muu vajalikuga ligi seitse miljonit krooni maksev kunstlumesüsteem toodab lund alates miinus neljast kraadist ja alumist piiri kartma ei pea. Omajagu kiire on samuti, sest peagi algavaks koolivaheajaks tahetakse kõik oluline valmis saada.



"Tulevad lapsed, kes tahaksid olla kindlasti värskes õhus, tahavad suusatada, kelgutada. See on meie jaoks praegu kõige tähtsam, et saaks just koolivaheajaks ja terve talv edasi ka muidugi," ütles Jõulumäe lumemeister Eiko Tasalain.



Lumemeistrid mõõdavad kunstlund kilomeetrites.



"Meie mõõdame kilomeetrites, sest kus on rada viis meetrit lai, kus kaheksa, kus tuleb teda panna 30 sentimeetrit, kus natuke rohkem, kus vähem. Lihtsam on mõõta kilomeetrites," rääkis Tasalain.



Jõulumäel toodetakse lund ka suurtesse üle suve saepuru all hoitavatesse hunnikutesse. Mullusest lumest tehti paar nädalat tagasi 650meetrine ring, mida tänagi usinalt kasutati.



Jõulumäe sportlikus mõttes tähtsaim üritus on veebruaris aset leidev Skandinaavia murdmaasuusatamise karikaetapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles