Piirivalvurid saavad peagi liikluseeskirja rikkujat trahvida

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on piirivalve ja politsei teinud ühisreide.
Seni on piirivalve ja politsei teinud ühisreide. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Seoses uue ühendameti loomisega laienevad uuest aastast piirivalvuritele politseiga sarnased õigused liikluse kontrollimisel, näiteks võivad nad mõõta sõidukiirust ja panna autojuhte puhuma.


Pärast Schengeni viisaruumiga liitumist 2007. aastal on politsei ja piirivalve vähemalt Lääne prefektuuri piirkonnas ühispatrullis käinud iga päev. Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Tõnu Kivis meenutab juhtumit, kus just piirivalve nabis kinni vargustelaine korraldanud seltskonna, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Uuest aastast on politseinik ja piirivalvur ühe ameti teenistuses. Paljuski täidetakse jätkuvalt erinevaid ülesandeid, aga on ka õigusi ja kohustusi, mis kattuvad.

Tasub meeles pidada, et piirivalvur võib uuest aastast karistada liikluseeskirja rikkumise eest sarnaselt politseiga ning vajadusel võtta isikult bioloogilisi proove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles