Loodusmaja pidas jõuluõhtu Luitemaal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu loodusmaja jõulupidu Luitemaal.
Pärnu loodusmaja jõulupidu Luitemaal. Foto: Andres Ennok

Sellel  aastal otsustas Pärnu loodusmaja  traditsioonilise jõulupeo asemel korraldada õpilastele väljasõidu Luitemaa metsa, et viia loomadele toitu, nautida kelgutades talverõõme ja pidada lõkke ääres talvepiknik.


Ehkki loodusmaja idee viia sadakond last talvepakase kätte pimedasse metsa jõulukuu õhtut veetma pani nii mõnegi kõrvaltvaataja pead vangutama, sai üritus teoks ja lastele palju rõõmu.



17. detsembri pärastlõunal sõitis kaks suurt bussi loodusmaja juurest Luitemaa poole teele. Igal lapsel oli kaasas veidi toitu loomadele viimiseks, mis üheskoos metsas loomade toidusõime viidi. Tammetõrusid, kartuleid, heina, kaerahelbeid, leiba, teravilja ja porgandeid kogunes nii palju, et nendest sai sõim täis.



Järgmisena läksid käiku kelgud ja liulauad, millega lapsed hämarduvas metsas luidetelt alla vuhisesid. Külma minema peletamiseks sai süüdatud kolm lõket, mille tule paistel jõid matkalised sooja teed, sõid pirukaid ja piparkooke. Küünlaleekide värelus lumehanges aitas luua jõulumeeleolu ja lõi kauni vaatepildi õhtupimeduses.


Märksõnad

Tagasi üles