Viisteist aastat Pärnumaa kroonikat on raamatusse kirjutatud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta tagasi esitleti raamatut "Pärnumaa aastaraamat 2004-2006".
Aasta tagasi esitleti raamatut "Pärnumaa aastaraamat 2004-2006". Foto: Urmas Luik

Äsja ilmus “Pärnumaa aastaraamat 2007-2008”, mida esitletakse 5. jaanuaril kell 10 Pärnu maavalitsuses.


“Aastaraamat 2007-2008” jätkab omanäolist Pärnumaa aastaraamatute sarja, mida koostatakse 1994. aastast. Seekordse, järjekorras seitsmenda raamatuga saab kirja pandud juba viisteist aastat Pärnumaa tähtsamaid tegemisi ja sündmusi. Väljaantavad raamatud on kõvaköitelised ja rohkete värvifotodega illustreeritud.
 
2007-2008 aastaraamat on tänuavaldus Arno Rajandele kui raamatu idee peamisele kandjale ja pikaajalisele toimetajale. Selle koostamisel osales üle saja inimese.

Raamatus tuuakse välja nimetatud ajavahemiku tähtsamad sündmused ja tunnustamised. Olulisemad lõigud puudutavad rahvastikku, loodust ja keskkonda, tehnilist infrastruktuuri, majandust, planeeringuid, omandireformi, haridust, kultuuri, sporti, tervishoidu ja sotsiaalhoolekannet.

Lisatud on informatsioon riiklikest institutsioonidest ja mittetulundusühenduste tegevusest Pärnu maakonnas. Kokkuvõtlikult on esile toodud olulisemad sündmused kohalike omavalitsuste lõikes.

“Pärnumaa aastaraamat 2007-2008” valmis Pärnu maavalitsuse rahalisel toel. Raamatu toimetas ja valmistas trükiks ette maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna regionaalarengu peaspetsialist Liina Saar.

Aastaraamatu 1000 eksemplari trükkis OÜ Hansaprint ja see on mõeldud tasuta jagamiseks kohalikele omavalitsustele, koolidele ja raamatukogudele. Väike osa jõuab laiema huviliste ringi tarbeks müüki alates jaanuarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles