Pärnu ainsad talisuplejad on Tõnu ja Nikolai

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu talisuplejad Tõnu ja Nikolai.
Pärnu talisuplejad Tõnu ja Nikolai. Foto: Urmas Luik

Tõnu Kütt on talvise suplusveega sina peal juba veerand sajandit ning on teinud seda viimased neli aastat koos Nikolaiga, sest kahekesi on turvalisem, kuid teisi talisuplejaid nad Pärnus ei tea, vahendas ERR.ee


"Kui ma esimest korda nägin talisuplemist, küsisin mehe käest, kas naine ajas ta sinna või miks ta peab sinna minema," rääkis talisupleja Tõnu Kütt "Aktuaalsele kaamerale". "Tema siis seletas, et on suur treenimine ja tahtejõud. Aga mina lihtsalt hakkasin käima, ei ole siin tahtejõudu vaja ega midagi. Muudkui käi aga. Mõnus on! Hea on!"



Kui pikalt vees püsida, sõltub inimese tahtmisest, aga ka kehaehitusest. Tõnu kinnitas, et veerand tundi pole tema jaoks mingi probleem.



"Sellega on niisugune asi, et käsu peale ei tohi keegi minna. Tunde järgi. Mina võin olla muidugi kaua, mul on hea polster," rääkis Tõnu.



Algajale Tõnu enamat kui korraks vettekargamine ei soovita ning loomulikult tuleb arvestada oma tervisliku seisundiga - tõsine südame- või kopsuhäda võib jääkülmas vees tapvaks osutuda. Külmetushaigusi karastunud talisupleja aga ei tunne.



Tõnule ja Nikolaile teadaolevalt rohkem talisuplejaid Pärnus ei leidu ning mujal Eestis tegutsevate klubidega pole nad sidet loonud. Kui aga huvilisi peaks leiduma, ei tee mehed saladust: neid võib sulistamas leida iga päev kell kaks Papiniidu sillast sadakond meetrit ülesvoolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles