Suures koguses marihuaanat vedanud veokijuht sai pika vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: Peeter Langovits

Pärnu maakohus karistas pika vangistusega meest, kes süüdistuse järgi vedas Hollandist Eestisse üle 12 kilogrammi marihuaanat.

Kohus mõistis 33aastase Aleksandri süüdi uimastite salakaubaveos ja suures koguses narkootikumide käitlemises ning määras talle kokkuleppemenetluse korras seitsmeaastase vangistuse.

Ühtlasi konfiskeeris kohus Aleksandrilt 1075 eurot sularaha ja mitmeid esemeid, nende hulgas sülearvuti ja sukeldumisvarustuse.

Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid politseilt saadud info põhjal Aleksandri juhitud DAF veoki kinni tänavu 1. veebruaril Pärnumaal Häädemeeste vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel ja leidsid sõidukist 12,77 kilogrammi marihuaanat. Sellest kogusest oleks ekspertide hinnangul piisanud narkojoobe tekitamiseks 17 000 inimesele.

Süüdistuse kohaselt oli Aleksandr omandanud narkoaine Hollandist.

Kohus võttis Aleksandri prokuröri taotlusel vahi alla ja arestis võimaliku konfiskeerimise tagamiseks rohkem kui 3000 euro eest tema vara.

Aleksandrit on varem kriminaalkorras karistatud viiel korral, sealhulgas narkokuriteo eest.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuuri narkokuritegude talitus ja seda juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles