Alar Oppar: me pole kurjategijad

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Oppar tutvustamas tulevase kalakasvatuse maketti.
Alar Oppar tutvustamas tulevase kalakasvatuse maketti. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Aktsiaseltsi FjordFresh Holding juhatuse liige Alar Oppar väljendas täna heameelt, et üle 22 kuu kestnud kriminaalasja eelmenetlus on lõpuks läbi ja süüdistuskokkuvõte kohtusse saadetud.


”Kui panna kogu süüdistus ühte lausesse, siis on prokuratuuri arvates Barack Obama valge inimene,” kommenteeris Oppar. Ta tõdes, et süüdistusakti esitamisega on nüüd ka riik muutunud vastutavaks osapooleks: ”Lähme kohtu üldmenetlusse aga siiski vastuoluliste tunnetega – süüdistuse sisu jaburusest lähtuvalt on see meile justkui lihtne vaidlus, küll teeb see aga samal ajal investeeringu Eestisse toomise kordades keerulisemaks.”

Oppar rõhutas, et neile on käimasolev vaidlus põhimõtteline, sest ei tema ega Thorben Nielsen ole sooritanud kuritegu, milles neid süüdistatakse. ”Selle tõega on aga 3-4 aasta pärast kaunis vähe midagi peale hakata, kui see peaks ka selguma. Seetõttu kohtume 18.-19. jaanuaril Kopenhaagenis kõikide investorite ja kreeditoridega, et arutada Audru kalafarmi investeeringu jätkamist,” rääkis Oppar.

Süüdistuse sisu lubas Oppar kommenteerida avalikkusele detailsemalt pärast kohtu eelistungit, sest praegu ei saa veel kindel olla, et see üldse menetlussegi võetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles