Häädemeeste keskkoolis paranevad õpilaste töötingimused

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste keskkooli õpilased Olle Kasvandik (vasakul) ja Ott Hütt tööhoos.
Häädemeeste keskkooli õpilased Olle Kasvandik (vasakul) ja Ott Hütt tööhoos. Foto: parnupostimees.ee

Häädemeeste koolimajas käib ajaga võidu vilgas sagimine, ehitustöid tehakse siin tänavu üle kaheksa miljoni krooni eest, mis soetatava inventariga kokku teeb üheksa miljonit.

“Kahe kolmandiku maja kohta võib öelda, et septembrikuus kõik on uus,” rõõmustas Häädemeeste keskkooli direktor Raimu Pruul ehitustandril rabavaid AS Eston Ehituse töömehi seirates.

Lage täitvad ventilatsioonitorustikud, uus elektrisüsteem ja senisest parem valgustus, signalisatsioon, turvauksed, suitsuandurid ja muu tuletõrje-eeskirjaga seonduv, antistaatilised põrandad, ümbertehtud küttesüsteem, loetles koolijuht osa selle sügise uuendustest.

“Lisandub tahvlivalgustus, mis varem peaaegu täielikult puudus. Päikesepoolsed klassid olid tihtilugu üle normi soojad, nüüd seda probleemi enam pole. Nii et maja muutus oluliselt inim- ja keskkonnasõbralikumaks,” tõdes Pruul.

Veidi teiseneb klassiruumide paigutuski.

“Tütarlaste tööõpetuse ruumi koos kunstiklassiga tegime senisest poole suuremaks ja lisasime sinna varem olematu õppeköögi,” rääkis Pruul. “Nüüd saavad meie noored daamid õppida toidutegemist. Sellega seoses tuli teisele korrusele üks klass juurde teha. Kogu maja sai üle värvitud, toonid valisime sisekujundaja Anneli Matsi abiga. Katuse paneme peale viimasele osale, kuhu on veel jäänud asbestiga eterniit.”

Kõik klassid saavad internetiühenduse, nii et igasse klassi saab paigutada kolm arvutit. Maja saab korraliku serveri, mis omakorda loob lisavõimalusi.

Edasiminekuna märkis Pruul sedagi, et õpilased saavad kahe peale ühe metallgarderoobikapi. Seni täitsid rõivistu aset kaheruutmeetrised boksid, kuhu mõnikord tuli mahutada kuni 60 lapse riided.

“Ideaalvariandis oli ette nähtud, et iga laps saab oma kapi. Ehkki vald on meie soovidesse suhtunud positiivselt, ei võimaldanud laenukoormus hindade tõusuga kallinenud projekti täies ulatuses finantseerida. 2,3 miljonit krooni jäi puudu ja natuke jääb siin nüüd tegemata,” möönis koolijuht.

Välja ehitamata jääb kooli siseõue kavandatud juurdeehitus, kuhu taheti tuua praegu üle tee poemajas asuv arvutiklass, sisustada õpetajate metoodiline tuba ja teine pool garderoobist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles