Lugemisaasta puhul toimub Kreutzwaldi-mäng

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreutzwaldimäng on pühendatud tänavusele lugemisaastale.
Kreutzwaldimäng on pühendatud tänavusele lugemisaastale. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavuse lugemisaasta puhul toimub Pärnu linna ja maakonna 2.-4. klasside võistkondadele Kreutzwaldi-mäng.


Kreutzwaldi-mäng on pühendatud lugemisaastale 2010 ja Friedrich Reinhold Kreutzwaldi “Eesti rahva ennemuistsed jutud” esmatrükile 150 aastat tagasi. Mälumängu küsimused tulevad Kreutzwaldi ennemuistsete juttude ja elu kohta, päritakse veel Endla lastelavastusi ja Eesti lasteteatreid.



Poolfinaalides ja finaalis tuleb lahendada peale tavaliste kilvaküsimuste kirjandusristsõna, näidata oma loomingulist andekust näitemängus ja otsida raamatuid raamatukogu riiulitelt.



Mäng toimub veebruarist kuni aprillini. Võistkonda kuulub seitse mälumängijat, neist ühes mänguplokis saab võistelda korraga kuni viis mängijat (loomingulises koduülesandes kuni seitse mängijat. Ühest koolist (klassist) võib osaleda rohkem kui üks võistkond, võistkond võib koosneda eri klasside õpilastest.



Esimene voor kõikidele võistkondadele toimub teisipäeval, 2. veebruaril kell 14.30 Endla sammassaalis, teine voor kolmapäeval, 17. veebruaril. Kahe vooru summas pääsevad paremad võistkonnad poolfinaalidesse, mis toimuvad märtsis.



Võistkonnad tuleb Kreutzwaldi-mängule registreerida 29. jaanuarini e-posti aadressil jaakkand88@hotmail.com, registreerimisel märkida võistkonna liikmete nimed ja klassid, juhendaja (nimi, e-post, telefon).



Kreutzwaldi-mängu võitjate autasustamine toimub rahvusvahelisele lasteraamatupäevale pühendatud kostüümipeol Endla teatri sammassaalis 9. aprillil kell 13. Kostüümipeole oodatakse kõiki mälumängus osalenud muinasjututegelasteks kostümeeritud 2.-4. klasside õpilasi ja nende õpetajaid, teretulnud on näitemängud ja etteasted, paremaid kostüüme ootab preemia.



Kostüümipeole paluvad korraldajad eelnevalt end kirja panna 29. märtsini e-posti aadressil jaakkand88@hotmail.com (märksõna „Kostüümipidu”) või telefonil 5646 8316 (Jaak Känd).



Kreutzwaldi-mängul on oma

kodulehekülg

.



Kreutzwaldi-mängu korraldavad Jaak Känd, Endla teater, Pärnu keskraamatukogu ja MTÜ Kultuur Aitab Hingata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles