Pärnu plaanib selle aasta eelarve projektis kärpeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnavalitsus plaanib volikogule teiseks lugemiseks esitada tänavuse eelarve algse projektiga võrreldes kärbitud eelarve, millega linnavalitsus loodab tasakaalustada linna tulud ja kulud.


Eelmise aasta novembris volikokku esitatud eelnõus oli Pärnu linna tänavuse eelarve mahuks plaanitud ligi 599 miljonit krooni.



Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann selgitas, et kärbitud eelarve kava vähendab eelarve üldmahu tasemele 560-570 miljonit krooni.



Algses eelarve eelnõus olid linna tulud ja kulud formaalselt tasakaalus, ent linna suurima tuluallika ehk tulumaksu laekumine oli selleks aastaks plaanitud 2009. aasta tasemel, mis ei vasta Akkermanni sõnul reaalsele olukorrale.



Linn peab saama jooksvad kulud suurusjärku 530 miljonit krooni, mis võimaldaks kulutada paarkümmend miljonit võlgade vähendamisele ja ligi niisama palju investeeringuteks.



Sellisel juhul loodab linnavalitsus vältida saneerimisavalduse esitamist rahandusministeeriumile.



Selleks peab rahandusministeerium aktsepteerima ka linna kava ajatada eelmisel aastal tasumata jäänud arvete ja riigimaksude tasumine mitmele aastale.



Pärnu on Akkermanni selgitusel enamiku eelmisel aastal maksmata jäänud summadest praeguseks tasunud käibelaenu arvel, kuid aasta lõpus, kui käibelaen tagastada tuleb, kerkib sama probleem uuesti.



Kui Pärnu palub riigilt saneerimist, tähendab see sisuliselt, et linna juhtimise võtab üle rahandusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles