Pärnu magalarajoone ähvardab pimendamine

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Pärnu magalarajoonide sisehoovis valgustatud linna tänavavalgustuse arvelt.
Praegu on Pärnu magalarajoonide sisehoovis valgustatud linna tänavavalgustuse arvelt. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ajal, kui Pärnu linnavalitsus on asunud kokkuhoiu eesmärgil tänavaid pimendama, jagub linnas korteriühistuid, mille hoovide valgustamiseks võetakse raha linnakassast.


Nimelt kuuluvad Uus-Sauga, Mai piirkonna, Riia maantee, Oja tänava ja muude magalarajoonide hoovidesse nõukogude ajal paigaldatud tänavavalgustuslaternad ning õhuliinid linnavalitsusele. Seetõttu peab linnavalitsus kinni maksma nende tarbitud elektrigi ja tasuma valgustite hooldamise eest.



Nüüd, kui tänavate valgustamise arvelt tahetakse linnaeelarves kolm miljonit krooni kokku hoida, ähvardab linnavalitsus pimedusse jätta korteriühistud, mille hoovis näitavad valgust linnale kuuluvad tänavavalgustid, kui ühistud ei võta õue valgustamise elektrikulu enda kanda.



“See, et see mingist ajast on jäänud nii, ei tähenda automaatselt õigust, et linn maksab kinni korteriühistu hoovivalgustuse,” sõnas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius. Tema hinnangul võrdub korteriühistute erastatud hoovialade valgustamine samaga, kui tema paneks oma koduõue lambid, ühendaks need tänava elektrivõrguga ja laseks linnakodanikel elektrikulu kinni maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles