Pärnu volikogu nõustus palgakärbetega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu esimees Cardo Remmel.
Volikogu esimees Cardo Remmel. Foto: Urmas Luik

Pärnu võimuliitu kuuluvad sotsiaaldemokraadid, isamaaliitlased, reformierakondlased ja Toomas Kivimägi valimisliidu liikmed kiitsid heaks 15,6 miljoni krooni suuruse palgakärpe, mis peagi linna haridus-, kultuuri- ja hoolekandeasutuste töötajaid tabab.


Viimasel hetkel leidis linnavalitsus, et haridusasutuste 9,1 miljoni krooni suurune palgakärbe on liiga väike ja kokku peaks hoidma 11,4 miljonit. Täiendavad 2,3 miljonit tuleb leida huvikoolide õpetajate, lasteaednike ja kõikide teiste palgast, kellele maksab palka omavalitsus või kelle töötasu valitsuse kehtestatud palkade alammäära ületab.



Tammiste hooldekodu hooldustöötajad pääsevad küll 5280 krooni suuruse kuupalga kärpimisest, ent nende kolleegid eakate avahoolduskeskusest peavad ootama, kas juhtkond koondab kedagi või minnakse nende 5200 krooni suuruste palkade kallale.



Linnapea Toomas Kivimägi ei nõustunud ettepanekutega jätta puutumata palgad, mis jäävad mingist tasemest allapoole, vaid soovitab asutuste juhtidel palgataseme säilitamiseks osa inimesi koondada. Et eelarves antakse palgaraha senisest kümnendiku võrra vähem, tähendaks see iga kümnenda inimese lahtilaskmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles