Tori kooli näiteseltskond veetis juubeli eel öö koolimajas

, Tori põhikooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii valmib 5. klassi tort, tordimeistrid on Brent, Lisann ja Helen.
Nii valmib 5. klassi tort, tordimeistrid on Brent, Lisann ja Helen. Foto: Tori kool

Tori põhikooli õpilased kogunesid 21. jaanuaril kooli aulasse pidulikule juubeliaktusele. Kuid juba hommikul olid klasside esindused alustanud sööklas sünnipäevatortide valmistamist ja aktuse alguseks olid need reastatud pikale lauale.



Direktori avasõnade ja lastekoori laulu järel kõlas hoogsalt ühislauluna “Tori kooli valss” ning folklooriringi õpilaste esituses näitemäng “Kilde kihelkonnakooli loost”, taustaks slaidiprogramm.



Kooli folklooriring on oma tegevuses ikka lähtunud koduvalla/kihelkonna pärimuskultuurist ja koduloost. Et sel aastal tähistab Tori kool oma 135. aastapäeva, kujunes esinemiskava sisuks Tori kooli lugu. Huvijuht Anne Borkvel oli teinud põhjaliku eeltöö ja kirjutanud ajalooliste andmete põhjal näidendi stsenaariumi. Praeguste õpilaste jaoks on huvitavam varasem ajajärk, seepärast kujuneski lavalugu Tori kooli 43 esimesest aastast.



Kavasse olid peale folklooriringi õpilaste kaasatud 7. klassi laulupoisid ja ajalooõpetaja Lauri Frei. Et harjutamisaega jäi napiks, ei jäänud muud üle, kui tuli teha nn näitemänguöö – õpilased-õpetajad jäid ööseks koolimajja ja tegid ühtekokku kuus tundi pingelist proovi, seadsid lavakujundust, valmistasid ette näitemängukostüümid. Nii saigi  lavalugu õpetaja Juta Lange juhtimisel valmis.



Näidend oli väga tore, huvitav ja hästi mängitud. Saal jälgis etendust kaasaelamisega. Kooli ajaloo käsitlemine on ühtlasi sissejuhatus teist poolaastat läbivale klassivälise töö teemale “Kohalik aja- ja kultuurilugu”.



Kooli almanahhi “Ise tehtud” sisu esitlesid luuleringi õpilased Mari-Liisi, Birgiti, Ivo ja Siim.



Õpilaste valitud aasta õpetaja, ajalooõpetaja Lauri Frei sai kaela aumärgi ja poseeris Uus Aasta Õpetaja lipu taustal mälestusfotoks.



Aktus lõppes sünnipäevatortide söömisega.



Kell 15 läks kooli esindus kalmistule, et meenutada manalasse lahkunud kooli töötajaid  küünalde süütamisega nende kalmudel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles