Pärnu kavatseb loodus- ja tehnikamaja ühendada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu loodusmaja.
Pärnu loodusmaja. Foto: Internet

Pärnu linnavalitsus saatis volikogusse eelnõu, mille järgi liidetaks tehnika- ja tööõpetusmaja loodusmajaga, 1. septembrist alustaks tööd Pärnu loodus- ja tehnikamaja.



Linnavalitsuse arvestuste kohaselt annaks kahe huvikooli liitmine sel aastal 50 000 ja edaspidi 200 000 krooni aastas kokkuhoidu. “Eesmärk on dubleerimist vähendada ja kulusid kokku hoida. “Esialgu vabaneb Raba tänava hoone, tulevikus, kui ökomaja valmib, ka Kooli ja Mai tänava hooned,” ütles abilinnapea Jane Mets.



Linnavalitsusel on kavas ehitada spordihalli taha uus loodusmaja ehk ökomaja. Selleks kavatsetakse enne 26. veebruari küsida Euroopa Liidu struktuurifondidest toetust. Pärnu linnal tuleks ökomajast maksta kümnendik ehk ligikaudu neli-viis miljonit krooni.



Ökomaja jaoks küsib linn raha koos teiste Pärnumaa omavalitsustega, kes linnapea Toomas Kivimägi sõnul on samuti ökomajast huvitatud. Europrojekti omaosaluseks on Pärnu linn selle aasta eelarvesse planeerinud miljoni.



Kui Raba tänava hoone välja arvata, jätkab loodus- ja tehnikamaja tegutsemist senistes hoonetes, kaasa arvatud Audru vallas asuvas angaaris, kinnitas Mets.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles