Emakeeleolümpiaad selgitas parimad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustratiivne.
Foto illustratiivne. Foto: Toomas Huik / Postimees

Emakeeleolümpiaadi Pärnu piirkonnavoorus osales 7.-12. klassini kokku 72 õpilast ja auhinnakohti läks viide kooli.


7.-8. klasside arvestuses noppis kõige rohkem punkte Karoliine Kurvits Pärnu Kuninga tänava põhikooli 7. klassist, talle järgnesid Merilin Kivi Raeküla gümnaasiumi 8. klassist ja Vanalinna põhikooli seitsmendik Helen Maria Raadik.



Eraldi 7. klasside arvestuses pälvis Kurvitsa ja Raadiku järel kolmanda koha Leenu Reinsalu Kuninga koolist. 8. klasside parimad olid Kivi kõrval Triin-Berit Kornel Koidula gümnaasiumist ja Tiina Silvia Lahesoo Sütevaka humanitaargümnaasiumist.



9.-10. klasside koondarvestuses sai esikoha ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Hayde Kaia Leino, teiseks tuli Sütevaka üheksandik Simon Suviste ja kolmandaks Mariliis Jaago Koidula kooli 10. klassist.



9. klasside kolm parimat olid Suviste, Grit Arro Koidulast ja Andreas Jürimäe Vanalinna koolist, 10. klasside edukaimad aga Leino, Jaago ja Laura Holter Koidula koolist.



11.-12. klasside auhinnakohti jagasid Koidula ja humanitaargümnaasium: üldvõitjaks tuli Kristiina Kallasmaa Sütevakast, järgmised kohad läksid Koidulasse Mart Treialile (11. klass) ja Kristiina Stõkovale (12. klass).



11. klasside esikolmik järjestus järgmiselt: Kallasmaa, Treial ja humanitaargümnaasiumi õpilane Rasmus Peeker. 12. klasside paremikku võistlesid end Stõkova järele humanitaargümnaasiumi abituriendid Terje Jürvetson ja Aino-Silvia Tali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles