Purikas toob piraka trahvi

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile sai Rüütli ärikeskuski pirakatest purikatest priiks.
Eile sai Rüütli ärikeskuski pirakatest purikatest priiks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse korrakaitseteenistus on saanud teateid räästaste küljes rippuvatest ohtlikest jääpurikatest.


“Eilegi tuli üks kaebus, eks näis nüüd, kas tuleb menetlus või saame niisama asja korda,” mõtiskles korrakaitseteenistuse juhataja Reet Salmu. Seni pole jaanuaris tööd alustanud korrakaitseteenistus tema andmetel jääpurikate tõttu ühtki menetlust algatanud.



Salmu selgitusel kõnnivad korrakaitseteenistuse patrullid oma töö iseloomu tõttu peamiselt bussiliiklusega tänavatel. Seetõttu võivad kõrvaltänavatel inimesi ohustavad purikad tähelepanuta jääda, kui valvsad linnakodanikud neist ise märku ei anna. Salmu töötelefoni number on 444 8380.



Teate peale läheb mõni vastava menetlusõigusega ametnik purikapatrulli. Neid on linnavalitsuses lisaks korrakaitseteenistuse ametnikele veel üheksa.  



Linnavalitsuse ametnikud ise eramajade küljest purikaid alla toksima ei lähe. Pärnu linna heakorraeeskirja järgi on iga majaomaniku kohustus eemaldada oma krundil paikneva hoone üldkasutatava territooriumiga vahetult piirneva katuse ja/või räästa külge kogunenud varisemisohtlik lumi ja/või jää.



Milline jääpurikas on varisemisohtlik, jääb iga majaomaniku enda hinnata. Seadus seda paika ei pane. “Tegelikult võib ju väike purikaski kõrgelt kukkudes liiga teha,” ütles Salmu.



Liiati võivad purikad, juhul kui ametnikud need ohtlikuks hindavad, tuua majaomanikule kopsaka trahvi: füüsilisest isikust hooneomanikule kuni 6000 ja juriidilisele isikule kuni 20 000 krooni.



Juhtub räästast kukkunud purikas või lumelaviin inimest tabama ja teda raskelt vigastama või surmama, võib maja valdaja aastateks trellide taha sattuda. Nimelt võib selline juhtum kvalifitseeruda kas raskeks tervisekahjustuse tekitamiseks ettevaatamatusest või surma põhjustamiseks ettevaatamatusest. Selle eest näeb karistusseadustik ette vastavalt kas kuni kolme või kuni viie aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles